Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Τήνο - Απώλεια άγκυρας ΕΓ-ΟΓ πλοίου στην Ηγουμενίτσα - Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου ΕΓ-ΟΓ πλοίου στην Ραφήνα - Διακομιδές ασθενών

ΤΗΝΟΣ
Share:    

Στη σύλληψη ενός 22χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Τήνου, για παράβαση του ν. 4139/2013 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα παραπάνω στελέχη στον εξωτερικό λιμένα Τήνου μετά τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, σε ΙΧΕ όχημα με οδηγό τον 22χρονο, διαπιστώθηκε ότι έφερε εντός του οχήματος, μέσα σε πλαστική συσκευασία, ναρκωτική ουσία κοκαΐνης, ποσότητας δεκαεπτά γραμμαρίων και επτά δεκάτων του γραμμαρίου (17,7gr).Από το Λιμεναρχείο Τήνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ “ΕΡΜΗΣ” Ν.Π. 12672, για απώλεια της αριστερής του άγκυρας κατά την διαδικασία εκτέλεσης χειρισμών πρυμνοδέτησης στον λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας, προερχόμενο από τον λιμένα Κέρκυρας με 204επιβάτες, 62 Ι/Χ, 6 Φ/Γ και 1 Δ/Κ. Μετά την αποκατάσταση της άγκυρας, και την προσκόμιση βεβαίωσης από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

*****

Ενημερώθηκε χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΣΟΥΠΕΡΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 12580, ότι κατά την εκτέλεση δρομολογίου, από τον λιμένα ν. Τήνου για λιμένα Ραφήνας, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή εξωτερική κύρια μηχανή. Το πλοίο συνέχισε τον πλου του αυτοδύναμα με χρήση τριών κύριων μηχανών, όπου κατέπλευσε στον λιμένα Ραφήνας, αποβιβάζοντας 748 επιβάτες και 134 οχήματα με ασφάλεια. Από την Λιμενική Αρχή Ραφήνας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΣΟΥΠΕΡΕΞΠΡΕΣ”, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης καθώς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοίου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-82χρονου και 23χρονης από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

-19χρονης, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001,

-67χρονου, από τον λιμένα Γαυρίου στον λιμένα Ραφήνας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-31χρονου και 31χρονης, από τον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου στον λιμένα Καβάλας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-52χρονου, από τον λιμένα ν. Ηρακλειάς στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67

Σχετικές εικόνες