Σύλληψη ημεδαπών για παράνομη αλίευση - μεταφορά - πώληση αλιευμάτων στην Καβάλα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών

1
Share:    

Τετρακόσια δώδεκα κιλά και οκτακόσια σαράντα γραμμάρια (412,840kg) αλιεύματα του είδους "ολοθούριο", υπολειπόμενων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη των Λιμενικών Αρχών Καβάλας και Κεραμωτής, ενώ συνελήφθησαν τρεις (03) ημεδαποί.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στην περιοχή "ΤΙΜΑΡΙ ΠΟΝΤΟΛΙΒΑΔΟΥ" Καβάλας, εντοπίστηκαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 38 και 60 ετών, να έχουν αλιεύσει με τα υπό ιδιοκτησίας τους ερασιτεχνικά σκάφη είκοσι χιλιάδες (20.000) τεμάχια του είδους "ολοθούριοι", υπολειπόμενων διαστάσεων και χωρίς να κατέχουν την προβλεπόμενη επαγγελματική άδεια αλιείας.

Επιπροσθέτως, εντοπίστηκε ένας 35χρονος ημεδαπός να έχει παραλάβει τα προαναφερθέντα αλιεύματα με το υπό ιδιοκτησίας του Ι.Χ.Ε. όχημα, με σκοπό τη μεταφορά - πώλησή τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω αλιεύματα και στη συνέχεια ποντίστηκαν στη θάλασσα. Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
*****
Στη σύλληψη ενός 74χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ελλιπή ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία δεν του εξασφάλιζαν νόμιμη παραμονή σε χώρο Schengen, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Επίσης,

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 19 και 45 ετών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας σε επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο εξωτερικό, ο 19χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με τη συνέργεια της 45χρονης, η οποία τον συνόδευε και επρόκειτο να ταξιδέψει μαζί του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα εν λόγω έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-5χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ,

-6χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ" Ν. Τήνου 25 και

-89χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ- Ο/Γ "ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ" Ν.Π. 11234.

*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους "ΚΑΡΕΤΑ - ΚΑΡΕΤΑ", εντοπίστηκε νεκρή μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το Β' Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, στη θαλάσσια περιοχή Σαρωνίδας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους "ΚΑΡΕΤΑ - ΚΑΡΕΤΑ", εντοπίστηκε νεκρή μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το Λιμεναρχείο Κω, στην περιοχή Μαρμάρι ν. Κω.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες