Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ανεύρεση πυρομαχικού υλικού στα Χανιά την 25/08/2021 - Θάνατος ανδρών στη Νέα Μηχανιώνα και στο Λαύριο - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στο Λαύριο - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Πάτμο - Ακυβερνησία σκάφους στον Πειραιά

Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ανεύρεση πυρομαχικού υλικού στα Χανιά την 25/08/2021 - Θάνατος ανδρών στη Νέα Μηχανιώνα και στο Λαύριο - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στο Λαύριο - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Πάτμο - Ακυβερνησία σκάφους στον Πειραιά - Διακομιδή ασθενούς

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την ανεύρεση πυρομαχικού υλικού στη θαλάσσια περιοχή "ΤΕΡΣΑΝΑ" Ακρωτηρίου, την 25-08-2021, γνωρίζεται ότι, πρωινές ώρες σήμερα εξουδετερώθηκε το εν λόγω πυρομαχικό υλικό.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 83χρονος ημεδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή Αγγελοχωρίου Δήμου Θερμαϊκού.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ", όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 85χρονος ημεδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου λιμένα Πασσά Λαυρεωτικής.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου και Κέας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους "ΡΑΦΑΕΛΑ" Ν.Π. 11044, με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 4,7 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Μακρονήσου.

Για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντοπίστηκε το εν λόγω σκάφος να ρυμουλκείται από το Ι/Φ σκάφος "THE FULL HOUSE" Ν.Π.12413, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, το "ΡΑΦΑΕΛΑ" αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον όρμο Σουνίου, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ΡΑΦΑΕΛΑ" μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Πάτμου, ότι το Ι/Φ σκάφος "TRISTANA" σημαίας Γαλλίας, είχε παρασυρθεί από τη θέση αγκυροβολίας του με κατεύθυνση βραχώδες σημείο, στη θαλάσσια περιοχή όρμου "ΜΕΛΟΪ" ν. Πάτμου.

Για την περιοχή απέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Δ/Ρ "ΕΙΡΗΝΗ" Ν.Π.14 καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου εντοπίστηκε το Ι/Φ σκάφος "TRISTANA" σε δυσχερή θέση, χωρίς επιβαίνοντες. Κατόπιν επιθεώρησης υφάλων από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε στρέβλωση της προπέλας και ρήγμα στο πρυμναίο τμήμα, ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Το εν λόγω σκάφος αποκολλήθηκε από το "ΕΙΡΗΝΗ" και ρυμουλκήθηκε σε εγκαταστάσεις τοπικού καρνάγιου, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "TRISTANA", μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, για ακυβερνησία του σκάφους "ΑΝΝΑ" Λ.Π. 5900 Β', στη θαλάσσια περιοχή του αγκυροβολίου Πειραιά. Για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντοπίστηκε το εν λόγω σκάφος με έναν επιβαίνοντα, καλά στην υγεία του, ενώ σύμφωνα με δήλωσή του, η ακυβερνησία του εν λόγω σκάφους οφειλόταν σε μηχανική βλάβη.

Το "ΑΝΝΑ", κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Σεληνίων Σαλαμίνας, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον όρμο Πεύκου ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΟΛΓΟΥΕΙΣ ΣΑΜΕΡ ΙΙ» Ν. Π. 7126, 68χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.