Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα στον Θερμαϊκό κόλπο - Τραυματισμός χειριστή αετοσανίδας (Fly - Kite) στα Κουφονήσια – Θάνατος αλλοδαπού στο Ρέθυμνο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα -

Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα στον Θερμαϊκό κόλπο - Τραυματισμός χειριστή αετοσανίδας (Fly - Kite) στα Κουφονήσια – Θάνατος αλλοδαπού στο Ρέθυμνο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα -Ακυβερνησία σκάφους στην Αίγινα - Τροχαίο ατύχημα στην Ηγουμενίτσα και στην Κάλυμνο - Διακομιδές ασθενών

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με το περιστατικό 62χρονου, που δηλώθηκε αγνοούμενος πρώτες πρωινές ώρες της 03/009/2021 και ο οποίος είχε μεταβεί με λέμβο στην θαλάσσια περιοχή Σαχάρα Νέας Καλλικράτειας Θερμαϊκού κόλπου για αλιεία, ο αγνοούμενος εντοπίστηκε με τη λέμβο του, μεσημβρινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή ακτών «ΒΕΛΙΚΑΣ» Αγιάς Λάρισας καλά στην υγεία του.

Ο 62χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αγιάς Λάρισας για διενέργεια προληπτικών εξετάσεων.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου για τραυματισμό 41χρονου αλλοδαπού χειριστή αετοσανίδας (Fly Kite), στη θαλάσσια περιοχή ΄΄ΠΟΡΙ΄΄ ν. Κουφονησίου.

Ο ανωτέρω χειριστής , που επέβαινε στο σκάφος «MISTIQUE» τραυματίστηκε και στα δύο πόδια (κάταγμα) κάνοντας Fly Kite και περισυνελέγη από την βοηθητική λέμβο του ίδιου σκάφος και μεταφέρθηκε στην ακτή, όπου ανέμενε ασθενοφόρο όχημα.

Ο 41χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στο Ιατρείο Κουφονησίου και στη συνέχεια με αεροδιακομιδή (ελικόπτερο) στο Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας ΄΄ΑΤΤΙΚΟΝ΄΄.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Σφακάκι Δήμου Ρεθύμνου, 49χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

*****

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 34χρονος αλλοδαπός, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής .

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 34χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αίγινας για ακυβερνησία του ταχύπλοου σκάφους ''ΧΑΟΣ'' Τ.Σ. 2407-Α', με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή του όρμου Αγίας Μαρίνας ν. Αίγινας.

Στην περιοχή έσπευσε όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, οπού εντόπισε το ταχύπλοο σκάφος να έχει αγκυροβολήσει ασφαλώς σε απόσταση πενήντα μέτρων από τον λιμένα Αγίας Μαρίνας, ενώ στη συνέχεια, με τη συνδρομή του Ε/Π-Ᾱ/Κ σκάφους "ΣΟΦΙΑ" Ν.Α. 45, το "ΧΑΟΣ" πρόσδεσε στον οικείο λιμένα. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα, πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Αγ. Αποστόλων Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό 20χρονο ημεδαπό συγκρούστηκε με ΙΧΕ όχημα με οδηγό 59χρονο ημεδαπό.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του δικύκλου, ο οποίος αρχικά μετέβη στο ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί του λιμένα Ποθίας – Καλύμνου, όταν 33χρονος οδηγός δίκυκλου, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και βρέθηκε επί του οδοστρώματος, ενώ το δίκυκλο προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο τραυματισμός του 33χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, από όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω διακομιδές:

-34χρονης και 64χρονης, από τον λιμένα Αίγινας στη μαρίνα Ζέας Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.