Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με σύλληψη 58χρονου για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα την 05-08-2023 – Θάνατος γυναίκας στην Ερέτρια - Θάνατοι ανδρών σε Αίγιο, Σταυρό και Κυλλήνη – Πυρκαγιά σε αλιευτικό σκάφος στον λιμένα Γαλαξιδίου –

ΠΛΣ.
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με σύλληψη 58χρονου για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα την 05-08-2023 – Θάνατος γυναίκας στην Ερέτρια - Θάνατοι ανδρών σε Αίγιο, Σταυρό και Κυλλήνη – Πυρκαγιά σε αλιευτικό σκάφος στον λιμένα Γαλαξιδίου – Αποβίβαση ασθενούς από Ι/Φ σκάφος στην Ιθάκη – Σύλληψη δύο ατόμων στην Κάλυμνο – Παροχή συνδρομής σε σκάφος στην Αίγινα - Διακομιδές ασθενών

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό λαθραίων καπνικών προϊόντων στην Ηγουμενίτσα την 05-08-2023, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεμένων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των χιλίων εκατόν σαράντα οκτώ ευρώ και εκατόν σαράντα οκτώ λεπτών (1.148,148€).

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε απογευματινές ώρες σήμερα από την θαλάσσια περιοχή Αγίου Ανδρέα Νότιου Ευβοϊκού κόλπου, 75χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τη Λιμενική Αρχή Ερέτριας που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αιγίου, για ύπαρξη κολυμβητή σε δυσχερή θέση στην θαλάσσια περιοχή παραλίας Ριζόμυλου Δ. Αιγιαλείας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Π-Α/Κ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΚΗΣ», καθώς και το Θ/Γ «MARLA», το οποίο εντόπισε τον ανωτέρω κολυμβητή, χωρίς τις αισθήσεις του. Πρόκειται για 73χρονο ημεδαπό, ο οποίος μεταφέρθηκε από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Ν.Ο.Α. Αιγίου και από εκεί διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα από την ακτή Μηλιές Σταυρού, 70χρονος ημεδαπός.

Στον ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστρια και εθελοντή διασώστη και στη συνέχεια από πλήρωμα του ΕΚΑΒ, το οποίο όμως διαπίστωσε τον θάνατό του.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού που διενεργεί την προανάκριση πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα από την θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΜΥΡΣΙΝΗΣ» Ν. Ηλείας, 79χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Γαλαξιδίου, για πυρκαγιά μικρής έκτασης στην πλώρη επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, το οποίο ελλιμενιζόταν στον λιμένα Γαλαξιδίου.

Στην περιοχή έσπευσε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου διαπίστωσαν ότι η πυρκαγιά κατασβέστηκε με ιδία μέσα.

Διενεργείται προανάκριση από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Γαλαξιδίου του Λιμεναρχείου Ιτέας.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 64χρονος αλλοδαπός επιβάτης Ι/Φ σκάφους, έχρηζε παροχής πρώτων βοηθειών, στη θαλάσσια περιοχή λιμένα βαθέως ν. Ιθάκης.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος, αγκυροβολημένο εντός του λιμένα Βαθέως Ιθάκης. Ο εν λόγω ασθενής παρελήφθη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν βραδινές ώρες χθες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου για παράβαση του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια5), του άρθρου 29 Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις) και του άρθρου 216 Π.Κ (Πλαστογραφία).

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα εν λόγω στελέχη στον κεντρικό λιμένα Καλύμνου οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν αμφιβόλου γνησιότητας ταυτοποιητικά έγγραφα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για μηχανική βλάβη Ε/Π – Τ/Ρ σκάφους με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Αγκιστρίου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή προς παροχή συνδρομής απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και Τ/Χ σκάφος με τη συνδρομή του οποίου το Ε/Π – Τ/Ρ σκάφος ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές αγκυροβόλιο νοτιοανατολικά ν. Αγκιστρίου, όπου στη συνέχεια αποκαταστάθηκε η βλάβη με αποτέλεσμα να καταπλεύσει αυτοδύναμα στον κεντρικό λιμένα Αίγινας.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-27χρονου από το λιμένα ν. Σίφνου στο λιμένα Λαυρίου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν. Νάξου 64,

-60χρονης από το λιμένα ν. Τήνου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ’’ Ν.Τ. 25 και

32χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας προς τον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες