Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τα λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα την 02/03/22 - Εντοπισμός και κατάσχεση αλιευμάτων στην Χαλκίδα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη ημεδαπού οδηγού στη Μυτιλήνη - Διακομιδές ασθενών

oloth
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τα λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα την 02/03/22, γνωρίζεται ότι το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχεται στο ποσό των εννιακοσίων είκοσι επτά ευρώ και πενήντα εννέα λεπτών (927,59€).
*****

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση εξακοσίων δέκα (610) ατόμων του είδους “ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ” προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γ' Λιμενικού Τμήματος Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, στην περιοχή “ΛΕΚΟΥΝΑ” Μαλεσίνας. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν δυο (02) ημεδαποί να έχουν από κοινού αλιεύσει την ανωτέρω ποσότητα ολοθούριων με την χρήση αυτόνομων καταδυτικών συσκευών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα ποντίστηκαν στη θάλασσα.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 44χρονο ημεδαπό, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας για παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, κατά παράβαση του άρθρου 94 του Κ.Ο.Κ., συνελήφθη ένας 19χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού “Π. Κουντουριώτη”, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Επιπροσθέτως, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω είχε προβεί σε εξαφάνιση του αριθμού πλαισίου του εν λόγω δικύκλου, ενώ επίσης δεν κατείχε ασφαλιστήριο συμβόλαιο και δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, κατά παράβαση του άρθρου 85 παρ. 5 του Κ.Ο.Κ., του άρθρου 14 του Ν.4286/2014 και του άρθρου 90 παρ.1,4 του Κ.Ο.Κ., αντίστοιχα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-75χρονης, από τον λιμένα ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-94χρονης, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα ν. Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες