Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη θαλάσσια ρύπανση και αντιμετώπισή της στη Θεσσαλονίκη την 25/04/2021 - Σύλληψη αλλοδαπών στη Λέρο - Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Ραφήνα - Διακομιδές ασθενών

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη θαλάσσια ρύπανση και αντιμετώπισή της στη Θεσσαλονίκη την 25/04/2021
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τη θαλάσσια ρύπανση που εντοπίστηκε πρώτες πρωινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διενήργησαν έκτακτη επιθεώρηση σε δεξαμενόπλοιο, όπου διαπίστωσαν διαρροή ελαίου στη θάλασσα από διάφορα σημεία επί του πλοίου, ενώ ελήφθη δείγμα ελαίου προκειμένου να αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους προς ταυτοποίηση. Στη συνέχεια, κατόπιν νεότερου έλεγχου από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κι αφού είχε τοποθετηθεί πλωτό φράγμα, διαπιστώθηκε η διακοπή της διαρροής.

Κατόπιν επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στο ανωτέρω πλοίο, από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή PSC/PARIS MOU, επιβλήθηκε το μέτρο κράτησης (DETENTION) λόγω διαπίστωσης σοβαρών ελλείψεων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Ύπαρχος του εν λόγω πλοίου για παράβαση του άρθρου 3 σε συνδυασμό με το άρθρο 13 του Π.Δ. 55/1998 (ΦΕΚ 58Α/1998).

*****

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών ηλικίας 72, 46 και 47 ετών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες της 23/04/21, στελέχη του Λιμεναρχείου Λέρου, για παράβαση του άρθρου 217 του Π.Κ. «Πλαστογραφία πιστοποιητικών» και κατοχή-χρησιμοποίηση πλαστού διαβατηρίου.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω προσήλθαν στο Λιμεναρχείο Λέρου, όπου αιτήθηκαν άδεια απόπλου για λιμένα Ιταλίας, με τον 72χρονο ως εξουσιοδοτημένο κυβερνήτη ιδιωτικού σκάφους αναψυχής και τους 46χρονο και 47χρονο, ως συνεπιβαίνοντες.

Κατά τη διενέργεια ελέγχου, οι εν λόγω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ επίσης, ο 72χρονος και ο 47χρονος, κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων.

Από την οικεία Λιμενική, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ ΙΙ'' Ν.Π. 9939, ότι κατά τη διέλευση του πλοίου πλησίον νήσου ''Μαντήλι'' στο Κάβο Ντόρο και λόγω έντονου κυματισμού, μια 68χρονη επιβάτιδα έχασε την ισορροπία της με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί.

Στην ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μέλη πληρώματος του πλοίου, ενώ στη συνέχεια η παθούσα ενημέρωσε η ίδια ασθενοφόρο προκειμένου μεταφερθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 72χρονος από το λιμένα ''ΑΓΝΩΝΤΑ'' ν. Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Ρ-Τ/Ρ ''ΜΑΡΙΑΝΗ'' Τ.Σ. 119 Α' και
  • 87χρονη, από το λιμένα ν. Αίγινας στο λιμένα Πειραιά, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΤΖΑΜΑΪΚΑ ΙΙ'' Ν.Α. 171.