Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή Στενού Καφηρέα

ΣΤΕΝΟ_ΚΑΦΗΡΕΑ.width-1600
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης: Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή Στενού Καφηρέα που ξεκίνησε πρώτες πρωινές ώρες την 01-11-2022 υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά την οποία διασώθηκαν 12 άτομα και ανασύρθηκαν 22 σοροί, ανακοινώνεται ότι από τη Λιμενική Αρχή Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση και την Διεύθυνση Ασφαλείας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι επέβαιναν στο ιστιοφόρο σκάφος που βυθίστηκε, ο μεν ένας ως κυβερνήτης του σκάφους και ο δε δεύτερος ως βοηθός του και ως εκ τούτου συνελήφθησαν για παραβάσεις των άρθρων 187 και 277 του Π.Κ. και του άρθρου 88 παρ. 1 Δ του Ν.3386/2005, ήτοι για εγκληματική οργάνωση και για πρόκληση ναυαγίου.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) μελετά και αναλύει σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την υπόθεση, προκειμένου διασυνδεθούν και άλλα μέλη του κυκλώματος.

Σχετικές εικόνες