Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την προσάραξη Φ/Γ πλοίου εμπορευματοκιβωτίων στην Τήλο την 24/02/2023 – Διακομιδές ασθενών

DSC_0099
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την προσάραξη του φορτηγού πλοίου σημαίας Τουρκίας στην Τήλο, γνωρίζεται ότι, απογευματινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε η αποκόλληση του με ιδία μέσα.

Στη συνέχεια, το Φ/Γ πλοίο εμπορευματοκιβωτίων απέπλευσε αυτοδύναμα προς τη θαλάσσια περιοχή “ΛΙΒΑΔΙΩΝ” ν. Τήλου, όπου αγκυροβόλησε ασφαλώς, με τη συνοδεία δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. και των ρυμουλκών “ΧΡΗΣΤΟΣ XXV” Ν.Π. 10998 και “ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙ” Ν.Π. 12730.

Πλησίον του ανωτέρω πλοίου, το οποίο τελεί υπό απαγόρευση απόπλου, παραμένουν τα δύο (02) ρυμουλκά σε ετοιμότητα, ενώ τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου. Από την εν λόγω διαδικασία δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-13χρονης, από τον λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ” Ν.Σ. 166,

-56χρονου, από τον λιμένα “ΒΑΘΕΩΣ” ν. Ιθάκης στον λιμένα Αστακού, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και

-75χρονου, από τον λιμενίσκο “ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΩΝ” ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ” Ν.Σ. 158.

Σχετικές εικόνες