Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την προσάραξη Φ/Γ πλοίου στην Πάτρα την 29/07/2021 – Θανάσιμος τραυματισμός ημεδαπού στον Όρμο Παναγιάς – Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου Τ/Χ-Α/Ψ σκάφους με ημεδαπό επιβαίνοντα και εντοπισμός του στην Αλεξανδρούπολη – Α

Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αποκολλήθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Φ/Γ πλοίο “ΜΑΥΜΟΝΑ” σημαίας Παναμά, το οποίο είχε προσαράξει την 29/07/2021 στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Πάπα Άραξου, με δεκατέσσερις (14) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Ρ/Κ “ΠΟΘΗΤΟΣ” Ν.Π. 11625 και του Ρ/Κ “ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙ” Ν.Π. 12730, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε στο αγκυροβόλιο του λιμένα Πάτρας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε ρύπανση.
*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Γ' Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά του Λ/Χ Ιερισσού, για περιστατικό τραυματισμού 26χρονου από ενοικιαζόμενη λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΜΥΡΣΙΝΗ” ν. Διαπόρου Σιθωνίας Χαλκιδικής.

Ο 26χρονος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό σκάφος σε ακτή της περιοχής “ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥ” Σιθωνίας, έχοντας τις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου, λίγη ώρα αργότερα, κατέληξε.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο χειριστής της ανωτέρω ενοικιαζόμενης λέμβου.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από ιδιώτη, ότι το Τ/Χ-Α/Ψ σκάφος “ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ” Ν.Α.162 με μοναδικό επιβαίνοντα έναν 75χρονο ημεδαπό, απέπλευσε τις μεσημβρινές ώρες από τον λιμένα Αλεξανδρούπολης με προορισμό τον λιμένα ν. Σαμοθράκης και έκτοτε αγνοείται.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της οικείας Λιμενικής Αρχής και στην περιοχή έσπευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα Α/Κ σκάφος, ενώ προσέγγισαν δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς. Το “ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ” εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να πλέει ακυβέρνητο, με μοναδικό επιβαίνοντα τον 75χρονο, ο οποίος ήταν καλά στην υγεία του.

Με την συνδρομή των περιπολικών σκαφών, το εν λόγω Τ/Χ-Α/Ψ σκάφος κατέπλευσε στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, όπου αποβιβάστηκε με ασφάλεια ο ανωτέρω ημεδαπός και παρελήφθη από τους οικείους του.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το A' Λιμενικό Τμήμα Πόρου Κεφαλληνίας, ότι το Ι/Φ σκάφος “MASQUENADA” σημαίας Βελγίου, παρουσίασε αδυναμία πρόωσης, στη θαλάσσια περιοχή Σκάλας ν. Κεφαλληνίας με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην περιοχή μετέβη το ιδιωτικό σκάφος “ΩΡΙΩΝ'' Τ.Α. 60, προς παροχή συνδρομής, ενώ στη συνέχεια το “MASQUENADA” κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Πόρου ν. Κεφαλληνίας, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο οργανισμό.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέττα - καρέττα, εντοπίστηκε νεκρή από το Λιμεναρχείο Γυθείου, στην παραλία Τρινήσων Δήμου Ευρώτα. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-67χρονης από τον λιμένα ν. Σκύρου στον λιμένα ν. Κύμης, με Ε/Π – Τ/Ρ “ΡΕΣΤΙΑ” Ν. ΚΥΜΗΣ 65,

-88χρονης από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-89χρονου από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53.