Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Κυριακής Μήλου – Θάνατος λουόμενων στο Ρέθυμνο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στο Βόλο – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Κυριακής Μήλου, την 30-08-2021, γνωρίζεται ότι, συνελήφθησαν δύο (02) εκ των εκατόν είκοσι τεσσάρων (124) αλλοδαπών, ηλικίας 49 και 60 ετών, για παράβαση των άρθρων 88 Ν. 3386/2005, 30 Ν.4251/2014 και 306 του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση, ο 49χρονος και ο 60χρονος είχαν εμπλακεί στην παράνομη διακίνηση των εκατόν είκοσι δύο αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλία Δήμου Ρεθύμνου, δύο (02) 63χρονοι αλλοδαποί.

Οι ανωτέρω διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ "ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ Ι" Ν.Π. 8037 ότι παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Κυριακής Τρικερίου.

Το "ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ Ι" εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βόλο για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο, ενώ με την συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, επέστρεψε στον λιμένα Βόλου όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους 85 επιβάτες του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-50χρονου, από τον λιμένα Θάσου προς τον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΑΞ'' Ν.Π. 12457 και

-80χρονης, από τον λιμένα Τήνου στον λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ" Ν.Π. 10032.