Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και διάσωση 71 ατόμων στην Κάρπαθο – Θάνατος γυναίκας στη Λίνδο – Θάνατος άνδρα στον Σταυρό – Θάνατος γυναίκας στην Πρέβεζα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-ΟΓ πλοίου στον Πειραιά -

DSC_3393
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και διάσωση 71 ατόμων στην Κάρπαθο – Θάνατος γυναίκας στη Λίνδο – Θάνατος άνδρα στον Σταυρό – Θάνατος γυναίκας στην Πρέβεζα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-ΟΓ πλοίου στον Πειραιά - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Κύθνο

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 71 αλλοδαπών που πραγματοποιήθηκε την 21.07.2023 στη θαλάσσια περιοχή 15 ν.μ. βορειοδυτικά της ν. Σαρία ν. Καρπάθου, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν τρεις (03) εξ΄ αυτών, ηλικίας 29, 25 και 30 ετών, για παράβαση των άρθρων 187 και 277 του Π.Κ. καθώς και των Ν. 4251/2014 και 3386/2005 και οδηγήθηκαν πρωινές ώρες χθες ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Πευκοί ν. Ρόδου, 71χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω ανασύρθηκε στην ακτή και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από εκπαιδευόμενο ναυαγοσώστη της παραλίας και έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από πλήρωμα του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αρχάγγελου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Ά Λιμενικό Τμήμα Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΜΗΛΙΕΣ” Σταυρού, 75χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ν.Μαδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΦΑΡΟΣ” Πρέβεζας, 68χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για περιστατικό βλάβης στον μηχανισμό του πρωραίου έλικα χειρισμού (bow thruster) του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «BLUE HORIZON» Ν.Π. 10579, ενώ κατάπλευσε στον λιμένα Πειραιά με τη συνδρομή ρυμουλκού.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κύθνου, ότι Ι/Φ σκάφος παρουσίασε βλάβη στο σύστημα πρόωσης, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Στην ανωτέρω περιοχή έσπευσαν δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, σε ένα εκ των οποίων επέβαινε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής. Το εν λόγω Ι/Φ σκάφος ρυμουλκήθηκε από ανωτέρω ιδιωτικό σκάφος και κατέπλευσε με ασφάλεια στο ''ΜΕΡΙΧΑ'' ν Κύθνου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμενικό Σταθμό Κύθνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.

Σχετικές εικόνες