Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και την κατάσχεση καπνικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη την 09-06-2021- Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στην Κέα - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στο στενό Αντικυθήρων – Μηχανική Βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Κάσο – Διακομιδές

Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό λαθραίων καπνικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη την 09-06-2021, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεμένων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των τριών χιλιάδων εννιακοσίων ενενήντα τριών ευρώ και πέντε λεπτών (€3.993,05).
*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου ότι το Ι/Φ “HOKUSAI”, σημαίας Φινλανδίας, παρουσίασε εισροή υδάτων, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Κέας.

Στο σημείο έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Τ/Χ “ΣΗ ΣΟΣ Ι” Τ.Λ. 325, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το Ι/Φ σε εγκαταστάσεις ιδιωτικής μαρίνας Λαυρίου, με τους δυο αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “HOKUSAI” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί.
*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χανίων για ακυβερνησία λόγω πιθανής εμπλοκής αντικειμένου του Ι/Φ “FELICITAS SEI” σημαίας Πολωνίας, στη θαλάσσια περιοχή του στενού Αντικυθήρων, με οκτώ (08) επιβαίνοντες.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο έσπευσε το αλιευτικό σκάφος ''ΘΑΛΑΣΣΑ'' Ν.Χ. 598 όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ρυμούλκησε το ιστιοφόρο με ασφάλεια στο λιμένα Αντικυθήρων.

Από τη Λιμενική Αρχή Κυθήρων, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “FELICITAS SEI” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Καρπάθου, ότι το Ι/Φ “HUMSAFAR 2” σημαίας Καναδά, με τρεις (03) επιβαίνοντες το οποίο έπλεε νοτιοδυτικά ν. Κάσου, παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν τα Ε/Π-Α/Κ “ΠΟΤΑΜΙΤΙΣΣΑ” Λ.Κ. 156 και “ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΡΓΟΣ” Σ.Κ. 28, με τη συνδρομή των οποίων το ιστιοφόρο σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα “ΦΡΥ” Κάσου, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “HUMSAFAR 2” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-78χρονης, από τον λιμένα ν. Σίφνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Τ/Ρ–Ε/Γ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. ΝΑΞΟΥ 53,

-37χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032 και

-44χρονου, από τον λιμένα ν. Κουφονησίου προς τον λιμένα ν. Νάξου, με το Τ/Ρ–Ε/Γ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν. ΝΑΞΟΥ 62.