Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και την κατάσχεση καπνικών προϊόντων στη Μυτιλήνη την 21-06-2021 – Προσάραξη Θ/Γ σκάφους αναψυχής στους Οθωνούς – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό λαθραίων καπνικών προϊόντων στη Μυτιλήνη την 21-06-2021, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται συνολικά στο ποσό των διακοσίων πενήντα ενός ευρώ και πενήντα τεσσάρων λεπτών (251,54€).

*****

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας και Οθωνών, για περιστατικό προσάραξης και εισροής υδάτων του Θ/Γ-Α/Ψ σκάφους ''GALBI'' σημαίας Νησιών Κέιμαν, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Οθωνών, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης και στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ρ/Κ πλοίο ''ΙΩΑΝΝΗΣ'' Ν.Π. 12454 και ένας ιδιώτης δύτης, προς παροχή συνδρομής.

Το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ ο κυβερνήτης του Θ/Γ-Α/Ψ σκάφους αρχικά προέβη στην απάντληση των υδάτων με ιδία μέσα και στη συνέχεια προς αποφυγή βύθισης του, πραγματοποίησε εκούσια προσάραξη στα αβαθή της παραλίας ''ΦΥΚΙ'' ν. Οθωνών.

Έπειτα από έλεγχο από ιδιώτη δύτη στα ύφαλα του ''GALBI'', διαπιστώθηκε μια ρωγμή περίπου ενάμιση μέτρου (1,5μ.) κι ένα ρήγμα είκοσι επί είκοσι εκατοστών (20x20εκ.) στο πλωραίο τμήμα του σκάφους, καθώς και στρεβλώσεις στους άξονες και στις προπέλες, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργείται η προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

71χρονου, από το λιμένα ν. Σύμης στο λιμένα ν. Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

55χρονου, από το λιμένα ν. Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001,

53χρονης, από το λιμένα ν. Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Π. 11589,

66χρονου, από το λιμένα ν. Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001,

68χρονου, από το λιμενίσκο ''ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΩΝ'' ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν.Σ. 158,

81χρονου, από το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032 και

70χρονου, από το λιμένα ''ΠΙΣΩ ΑΕΤΟΥ'' ν. Ιθάκης στο λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν. Ιθάκης 459.

44χρονης και 74χρονου, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Τ/Ρ-Ε/Π “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. ΝΑΞΟΥ 53.