Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και την κατάσχεση καπνικών προϊόντων στην Ηγουμενίτσα την 23-08-2021 - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κεφαλλονιά - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο

Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό λαθραίων καπνικών προϊόντων στην Ηγουμενίτσα την 23-08-2021, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται συνολικά στο ποσό των επτά χιλιάδων και πεντακοσίων ενενήντα οκτώ ευρώ (7.598,00€).

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κεφαλλονιάς ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος ''ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ'' Ν.Π. 8166 παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ βρισκόταν νοτιοδυτικά ν. Κεφαλλονιάς, με είκοσι τέσσερις (24) επιβαίνοντες.

Στο σημείο έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα Ε/Π σκάφος. Το ''ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ'' κατέπλευσε αυτοδύναμα με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Αργοστολίου ν. Κεφαλλονιάς, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “POWER JET” σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα της Θήρας στον λιμένα του Ηρακλείου, με 957 επιβάτες, 28 Ι.Χ. και 04 Δ/Κ, ότι παρουσίασε βλάβη σε μία από τις κύριες μηχανές. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Ηρακλείου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.