Συνέχεια ενημέρωσης για ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Άκρα Ταίναρου Μεσσηνιακού κόλπου την 03-05-2021 - Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος στο Λαύριο - Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα - Διακομιδές ασθενών –

Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με το περιστατικό ευρείας επιχείρησης έρευνας και διάσωσης εκατόν ογδόντα τεσσάρων (184) αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Άκρα Ταίναρου Μεσσηνιακού κόλπου απογευματινές ώρες την 03-05-2020, γνωρίζεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για πέντε (05) αλλοδαπούς ηλικίας 31, 43, 28, 55, και 27 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Μυρσίνη Ν. Ηλείας από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.
*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ι/Φ σκάφος ''IRIS'' Ν.Π. 9705, το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στον λιμένα Λαυρίου.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά είχε κατασβεστεί από ιδιώτη, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, από όπου και εξήλθε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''IRIS'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****

Αλιευτικός έλεγχος διενεργήθηκε απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στην περιοχή Λουκισίων Β. Ευβοϊκού κόλπου, όπου εντοπίστηκε 54χρονος αλλοδαπός να έχει αλιεύσει τρία (03) κιλά όστρακα του είδους “ΣΤΡΕΙΔΟΧΤΕΝΟ”, είδος το οποίο είναι απαγορευμένο στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ η ανωτέρω ποσότητα οστράκων κατασχέθηκε και καταστράφηκε.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-63χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ I'' Ν.Π. 8745,

-52χρονης αλλοδαπής, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΤΕΛΙΟΣ'' Ν.Ίου 16 και

-13χρονου, από τον λιμενίσκο Κουκουναριών ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ” Ν.Σ. 148.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή απογευματινές ώρες σήμερα, από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης στην παραλιακή περιοχή ''ΤΟΥΖΛΑ'' Αγγελοχωρίου Δήμου Θερμαϊκού. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.