Συνέχεια ενημέρωσης με τον εντοπισμό σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Λουτράκι την 12.06.26 – Τροχαίο ατύχημα και σύλληψη οδηγού στην Αλεξανδρούπολη – Θάνατος ημεδαπού στη Νέα Μάκρη – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στους Οθωνούς – Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό σορού άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή Λουτρακίου Κορίνθου, τις απογευματινές ώρες την 12.06.26, αναγνωρίστηκε η σορός μέσω ταυτοποίησης με βιολογικό υλικό. Πρόκειται για 38χρονο αλλοδαπό (υπήκοος Ουκρανίας) ο οποίος αγνοούνταν από την 02.06.26.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αλεξανδρούπολης για τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα (Χ.Ζ.Λ.) της Αλεξανδρούπολης. Στο τροχαίο ενεπλάκησαν ένα ηλεκτρικό μοτοποδήλατο, με οδηγό έναν 83χρονο ημεδαπό και ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό μία 28χρονη αλλοδαπή (υπήκοος Τουρκίας). Από το συμβάν τραυματίστηκε ο οδηγός του ηλεκτρικού μοτοποδηλάτου, μετά από την πτώση του, καθώς προσέκρουσε στην αριστερή ανοικτή πόρτα του Ι.Χ.Ε., το οποίο μόλις είχε σταθμεύσει. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για την παροχή πρώτων βοηθειών, απ’ όπου εξήλθε αυθημερόν. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η 28χρονη αλλοδαπή για παράβαση του άρθρου 43 του Κ.Ο.Κ. και του άρθρου 314 του Π.Κ..

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ραφήνας ότι ένας 84χρονος ημεδαπός εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, μπροστά από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) στην παραλία της Νέας Μάκρης. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Οθωνών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό ακυβερνησίας, λόγω μηχανικής βλάβης, ενός (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Σουηδίας με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Οθωνών. Αμέσως, για την περιοχή αναχώρησε ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) καθώς και ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος. Ο μοναδικός επιβαίνοντας του σκάφους μετεπιβιβάστηκε στο ΠΛΣ, ενώ το Ι/Φ ρυμουλκήθηκε από το Τ/Χ σκάφος και οδηγήθηκε στο λιμάνι των Οθωνών, συνοδεία του ΠΛΣ Από τον Λιμενικό Σταθμό Οθωνών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-36χρονης, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ –Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67,

-85χρονου, από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π –Τ/Ρ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν.Π. 10001.

Σχετικές εικόνες