Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Θήρα την 15-05-2021- Τραυματισμός χειριστή αετοσανίδας (Kite Surf) στην Πύλο – Απαγόρευση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα - Αλιευτικοί έλεγχοι στην Χαλκίδα

Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης: Σχετικά με την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου ''POWER JET'' σημαίας Κύπρου στο λιμάνι της Θήρας μεσημβρινές ώρες της 15-05-2021, γνωρίζεται ότι, μετά από προσκόμιση στη Λιμενική Αρχή Θήρας βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά, επετράπη η συνέχιση πλόων του πλοίου για έναν μεμονωμένου πλου κενό φορτίου και επιβατών, από το λιμένα Θήρας προς την επισκευαστική ζώνη Περάματος Αττικής. ***** Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πύλου για τραυματισμό 63χρονου αλλοδαπού χειριστή αετοσανίδας (Kite Surf), στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Ναυαρίνου, στη νησίδα “ΧΕΛΩΝΗΣΙΟΥ” του δήμου Πύλου-Νέστορος. 'Αμεσα ενεργοποιήθηκε τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώ στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με Ε/Γ-Π/Κ “ΣΑΝΤΙΝΟ” Ν.Π. 34, προς παροχή βοήθειας. Ανωτέρω σκάφος εντόπισε τον 63χρονο αλλοδαπό, τραυματισμένο και εγκλωβισμένο σε βραχώδες σημείο της νησίδας “ΧΕΛΩΝΗΣΙΟΥ”. Στη συνέχεια, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύλου επιβιβάστηκαν στην ανωτέρω λάντζα και με συνδρομή στελεχών του Λιμεναρχείου Πύλου, απεγκλώβισαν τον 63χρονο αλλοδαπό. Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πύλου, στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “EUROPA PALACE” σημαίας Ιταλίας, το οποίο έπλεε εντός Πατραϊκού κόλπου, σε απόσταση 10 ν.μ. από τον λιμένα Πάτρας, παρουσίασε πρόσκαιρη απώλεια ηλεκτρικής ισχύος (BLACK OUT). Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από τον λιμένα Ανκόνα Ιταλίας προς τον λιμένα Πάτρας, με 71 άτομα πλήρωμα, 187 επιβάτες, 101 Φ/Γ οχήματα και 78 Ι/Χ οχήματα,κατέπλευσε αυτοδύναμα με ασφάλεια στον λιμένα Πάτρας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ “EUROPA PALACE” και στη συνέχεια κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί καθώς και μετά από διενέργεια επιπρόσθετου λειτουργικού ελέγχου με ικανοποιητικά αποτελέσματα, επετράπη η συνέχιση πλόων του ως άνω πλοίου.

*****
Στο πλαίσιο περιπολίας από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, εντοπίστηκαν χθες: 45χρονος ερασιτέχνης αλιέας, να διενεργεί αλιεία με τη χρήση ψαροντούφεκου, απαγορευμένης μεθόδου κατά τον μήνα Μάιο στην ερασιτεχνική αλιεία και χωρίς να φέρει πλωτό σημαντήρα. 51χρονος να έχει αλιεύσει είκοσι (20) κιλά όστρακα του είδους “ΣΤΡΕΙΔΟΧΤΕΝΟ”, το οποίο είναι απαγορευμένο στην ερασιτεχνική αλιεία. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα ανωτέρω αλιεύματα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν κατά τα προβλεπόμενα.
*****