Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με την ανεύρεση σορού άνδρα στα Χανιά στις 02.10.2022 – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Φ/Γ πλοίο στον Πειραιά – Τραυματισμός επιβάτιδος εντός Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

ΑΙΙ 611
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναγνωρίστηκε η σορός του άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων που ανασύρθηκε στη θαλάσσια περιοχή παραλίας ''ΑΠΤΕΡΑ'' Ν. Χανίων, μεσημβρινές ώρες της 02.10.2022.

Πρόκειται για 65χρονο αλλοδαπό.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο του Φ/Γ πλοίου «STAR CLEO» Marshall Islands, το οποίο βρίσκεται στο αγκυροβόλιο Πειραιά (ΡΑΔΑ), με είκοσι εννέα επιβαίνοντες (24 μέλη πληρώματος και 5 επισκέπτες).

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης Λιμενικής Αρχής Κερατσινίου και στην περιοχή έσπευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, πλοιάριο της Πυροσβεστική;ς Υπηρεσίας καθώς και τα Ρ/Κ πλοία «ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2» Ν.Π. 5061 και «ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ» Ν.Π. 12369.

Η φωτιά κατασβέστηκε από το πλήρωμα του πλοίου με ίδια μέσα, ενώ από το περιστατικό δε προκλήθηκε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «STAR CLEO» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης - αξιοπλοΐας, από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Πάτρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ'' Ν.Π. 10801, ότι τραυματίστηκε 37χρονη ημεδαπή, ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω από το λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας με προορισμό το λιμένα Πάτρας.

Άμεσα στην 37χρονη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του πλοίου και από επιβαίνουσα ιδιώτη ιατρό, ενώ κατά τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα της Πάτρας, η τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ''ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ''.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-29χρονου, από τον λιμένα ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-72χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032 και

-58χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες