Τραυματισμός ναυτικού σε Ε/Γ-Ο/Γ στην Ελευσίνα - Βύθιση Τ/Χ σκάφους στο Βόλο – Σύλληψη ημεδαπού στην Κάλυμνο - Διακομιδές ασθενών

DSC_3393
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ναυπηγείων Ελευσίνας, από την Ανθυποπλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''AQUA BLUE'' Ν.Π. 12393, για τον τραυματισμό ναυτικού, ειδικότητας δόκιμου μηχανής.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά τη διάρκεια εργασιών και ειδικότερα κατά τον καθαρισμό συρματόσχοινου με περιστροφικό μηχανισμό (βούρτσα), υπήρξε εμπλοκή του μηχανισμού με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αριστερού δακτύλου. Αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του πλοίου ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής “ΚΑΤ”, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για κλίση - επικείμενη βύθιση του Τ/Χ σκάφους ''ΜΙΣΤΡΑΛ'' Ν. Πάτρας 481, το οποίο ήταν παραβεβλημένο σε πλωτή προβλήτα της δυτικής παραλίας του λιμένα Βόλου, άνευ επιβαινόντων.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την βύθιση του εν λόγω σκάφους σε βάθος περίπου δέκα μέτρων (10μ.), ενώ διενεργήθηκε έλεγχος από καταδυτικό συνεργείο για την ύπαρξη τυχόν επιβαινόντων, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, με μέριμνα του ιδιοκτήτη του ανωτέρω σκάφους, τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα από ιδιωτική εταιρεία απορρύπανσης, ενώ το ''ΜΙΣΤΡΑΛ'' πρόκειται να ανελκυστεί σήμερα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη ενός 45χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα ''ΠΟΘΙΑΣ'' ν. Καλύμνου, για παράβαση των άρθρων 361 (εξύβριση), 167 (αντίσταση) και 169 (απείθεια) του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω οδηγός Δ/Κ οχήματος, συμπεριφέρθηκε παρεμβάλλοντας δυσχέρειες στο έργο των εν λόγω στελεχών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., εξυβρίζοντας τους, ενώ δε συμμορφώθηκε σε νόμιμες προσκλήσεις τους ώστε να επιδείξει τα έγγραφα του οχήματος του, σε τροχονομικό έλεγχο.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-49χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-18 μηνών αγοριού, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-57χρονου, από τον λιμένα ν. Παξών στον λιμένα Ηγουμενίτσας με το ιδιωτικό σκάφος “ΠΑΞΟΣ ΕΞΠΡΕΣ“ Λ.Π. 820.,

-14χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες