Τραυματισμός άνδρα εργαζόμενου σε ιδιωτικό συνεργείο στο Ηράκλειο - Αποβίβαση ασθενούς από Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφος στη Σύρο - Παροχή συνδρομής σε αλλοδαπή στη Θήρα - Ανεύρεση αμφορέα στα Σύβοτα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Κω - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, για περιστατικό τραυματισμού 69χρονου άνδρα, κατά τη διαδικασία εργασιών σε ανελκυσμένο σκάφος, έξωθεν των εγκαταστάσεων ιδιωτικού συνεργείου σκαφών.

Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας τραυματίστηκε στο κεφάλι του, μετά από πτώση από το ανελκυσμένο σκάφος και στη συνέχεια διακομίσθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ''Βενιζέλειο-Πανάνειο'', όπου παραμένει νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, ότι 35χρονη ημεδαπή επιβάτιδα του Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφους ''BLUE LINE III'' Ν.Ρ. 5347, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 5,2 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Γυάρου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε την 35χρονη και την αποβίβασε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Σύρου, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, για την ύπαρξη τραυματισμένης γυναίκας σε βραχώδη περιοχή πλησίον της Κόκκινης παραλίας ν. Θήρας.

Στην περιοχή έσπευσαν τα στελέχη του Λιμεναρχείου Θήρας καθώς και η Ε/Γ-Λάντζα ''ΝΤΑΓΡΗΣ'' Ν.Θ. 143, όπου παρέλαβε την 64χρονη γυναίκα η οποία είχε τραυματιστεί στο χέρι της και την μετέφερε στην παραλία Αγίου Νικολάου, ενώ στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Συβότων, για την ύπαρξη και ανάσυρση αμφορέα στην θαλάσσια περιοχή ''ΖΑΒΙΑ'' Θεσπρωτίας.

Ο αμφορέας μεταφέρθηκε στη Λιμενική Αρχή ενώ πρόκειται να παραδοθεί στην Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

*****

Στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στον επιβατικό λιμένα Κω, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από το λιμένα Πειραιά, ο 34χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο έτερου προσώπου.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση,κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.

*****

Μία χελώνα του είδους ''πρασινοχελώνα'' εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Λίμνης Παλαιόπολης ν. Κυθήρων.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.