Τραυματισμός εργαζόμενου στη Χαλκίδα – Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στο Ηράκλειο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, για τραυματισμό εργαζόμενου στο νότιο εμπορικό λιμένα Χαλκίδας.

Ειδικότερα, ο 43χρονος ημεδαπός εργαζόμενος (φορτοεκφορτωτής), κατά τη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης Φ/Γ πλοίου ξένης σημαίας, τραυματίστηκε στο δεξί άνω άκρο.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για την παροχή πρώτων βοηθειών, από όπου εξήλθε αυθημερόν.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών φορτοεκφόρτωσης του λιμένα.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από τον Πλοίαρχο του Κ/Ζ πλοίου ''MSC LIRICA'', σημαίας Παναμά, ότι 80χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα του πλοίου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, όπου η ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο ''ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ το πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του.

*****

Στην σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ο ανωτέρω από στέλεχος του Γραφείου Ασφάλειας να εισέρχεται κρυφά εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, υπερπηδώντας την περίφραξη, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων και να προσπαθεί να κρυφτεί κάτω από Φ/Γ όχημα, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-90χρονου, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Θ/Τ ''ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ'' Ν.Σ. 166,

-40χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

48χρονου, 67χρονης και 48χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΘΑΣΟΣ ΙΙ” Ν.Π. 11836.

Σχετικές εικόνες