Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Λευκάδα - Παροχή συνδρομής σε τραυματία στην Αίγινα - Εντοπισμός Ι/Φ σκάφους χωρίς επιβαίνοντες - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Λευκάδα - Παροχή συνδρομής σε τραυματία στην Αίγινα - Εντοπισμός Ι/Φ σκάφους χωρίς επιβαίνοντες - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Λευκάδας επί της οδού Δ.ΓΟΛΕΜΗ, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 45χρονο παρέσυρε μια 11χρονη πεζή.

Αποτέλεσμα του εν λόγω περιστατικού ήταν ο τραυματισμός της 11χρονης, η οποία μεταφέρθηκε αρχικά με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας για περαιτέρω εξετάσεις.

Ακολούθησε η σύλληψη του οδηγού του δίκυκλου οχήματος για παράβαση του άρθρου 310 (βαριά σωματική βλάβη) του Π.Κ.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, καθώς ο ανωτέρω οδηγός δεν έφερε ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας από το Λιμενικό Φυλάκιο Αγκιστρίου, προκειμένου παρασχεθεί συνδρομή από πλωτό μέσο για την παραλαβή τραυματία στην απόκρημνη περιοχή ''ΧΑΛΙΚΙΑΔΑ'' βορειοανατολικά ν. Αγκιστρίου.

Άμεσα απέπλευσε για την ανωτέρω περιοχή ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Π σκάφος ''ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ Ι'' Λ.Α. 3135, στο οποίο επιβιβάστηκε η 44χρονη ημεδαπή τραυματίας και μεταφέρθηκε στο λιμένα Σκάλας ν. Αγκιστρίου, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η ανωτέρω, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, παρελήφθη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε συνοδεία ιατρού στη ν. Αίγινα, απ' όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κ.Υ. Αίγινας. Στη συνέχεια διεκομίσθη με το Ε/Γ-Υ/Γ ''ΧΧΙΧ'' Ν.Π. 10232 στο λιμένα Πειραιά, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Παλαιόχωρας από ιδιώτη, για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους χωρίς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή Ελαφονησίου.

Άμεσα απέπλευσε για την ανωτέρω περιοχή ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ σκάφος ''POLLUX'' σημαίας Η.Π.Α. να παρασύρεται ανατολικά, ενώ διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα προς εντοπισμό τυχόν επιβαινόντων, με αρνητικά αποτελέσματα.

Το ''POLLUX'' απομακρύνθηκε από τη βραχώδη περιοχή όπου βρισκόταν με τη συνδρομή του Ε/Π-Α/Κ σκάφους ''ΦΩΤΗΣ'' Σ.Κ. 130 και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ρυμουλκήθηκε και προσδέθηκε με ασφάλεια στο λιμένα ''ΤΗΓΑΝΙ'' Παλαιόχωρας.

Από το Λιμενικό Σταθμό Παλαιόχωρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω ασθενείς οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-54χρονος και 29χρονος, από τον λιμένα ν. Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΑΣΣΑ Μ'' Ν.Π. 12263,

-54χρονη, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-57χρονη, από τον λιμένα ''ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ'' ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας στην παραλία «5Η ΣΤΑΣΗ ΡΕΣΤΗ» Σαλαμίνας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.