Εντοπισμός και κατάσχεση δεκατεσσάρων τόνων και τριακοσίων πενήντα πέντε κιλών (14.355,00 kgr) καπνού στο λιμένα της Πάτρας με τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους να ανέρχονται στο ποσό 2.820.298€

IMG_5986
Share:    

Εντοπισμός και κατάσχεση δεκατεσσάρων τόνων και τριακοσίων πενήντα πέντε κιλών (14.355,00 kgr) καπνού στο λιμένα της Πάτρας με τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους να ανέρχονται στο ποσό δύο εκατομμυρίων οκτακοσίων είκοσι χιλιάδων διακοσίων ενενήντα οκτώ ευρώ (2.820.298€)

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση δεκατεσσάρων τόνων και τριακοσίων πενήντα πέντε κιλών (14.355,00 kgr) μικτού βάρους χύμα καπνού προέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες την 27-07-2023, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών της οικείας Λιμενικής Αρχής, πραγματοποίησαν αστυνομικό έλεγχο σε φορτηγό όχημα, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό λιμένα Ιταλίας και στο οποίο εντοπίστηκαν ενενήντα εννέα (99) χαρτοκιβώτια περιέχοντα την προαναφερόμενη ποσότητα χύμα καπνού, χωρίς να φέρουν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης καπνικών προϊόντων.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο που διενεργήθηκε από τα προαναφερόμενα στελέχη διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των χαρτοκιβωτίων περιείχαν βιομηχανοποιημένο ψιλοκομμένο καπνό έτοιμο για χρήση αντί των δηλωθέντων ακατέργαστων καπνών – απορριμμάτων καπνού.

Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε λήψη δειγμάτων καπνού, τα οποία απεστάλησαν μέσω του Τελωνείου Πατρών στη Χημική Υπηρεσία Σερρών (ΑΑΔΕ/Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου Κράτους) προς εργαστηριακή εξέταση.

Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των ανωτέρω κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται, κατόπιν έκθεσης του Τελωνείου Πατρών, στο ποσό των δύο εκατομμυρίων οκτακοσίων είκοσι χιλιάδων διακοσίων ενενήντα οκτώ ευρώ (2.820.298€).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η εν λόγω ποσότητα καπνικών προϊόντων και το ανωτέρω Φ/Γ όχημα μετά του επικαθήμενου.

Σχετικές εικόνες