Επίσκεψη Αντιπροσωπείας της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλικής Γερουσίας στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής

DSC_0957 COVER
Share:    

Την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλικής Γερουσίας, αποτελούμενη από την κα Catherine Dumas και την κα Isabelle Raimond-Pavero πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου συναντήθηκαν με τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη.

Ο κ. Αρχηγός αφού καλωσόρισε τα μέλη της Γαλλικής Γερουσίας, υπογράμμισε τους διαχρονικά στενούς δεσμούς της Ελλάδας με τη Γαλλία και την αγαστή συνεργασία που έχουν τα δύο κράτη σε κρίσιμους τομείς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Α' Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αργυράκης Ιωάννης, ο Γενικός Επιθεωρητής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Πανταζόγλου Αριστείδης, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας-Αστυνόμευσης Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Κοντιζάς Τρύφων και ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης, Πλοίαρχος Λ.Σ. Χριστιανός Γεώργιος ενώ από Γαλλικής Πλευράς παρευρέθηκαν ο κ. Nikola GULJEVATEJ, Σύμβουλος στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα καθώς επίσης και ο κ. Laurent DILLER, Αναπληρωτής Ακόλουθος Εσωτερικής Ασφάλειας.

Σχετικές εικόνες