Επίσκεψη στελεχών της Αμερικανικής Ακτοφυλακής και φορέων της Ναυτιλιακής Διοίκησης του λιμένα της Νέας Ορλεάνης στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής

1
Share:    

Επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποίησαν χθες, Δευτέρα 24.04.2023, στελέχη της Αμερικανικής Ακτοφυλακής και φορέων της Ναυτιλιακής Διοίκησης του λιμένα της Νέας Ορλεάνης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα ναυτιλιακής πολιτικής, ασφάλειας ναυσιπλοΐας, προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος, έρευνας και διάσωσης, έλεγχου μεταναστευτικών ροών, κρατικής και δημόσιας ασφάλειας.

Από αμερικανικής πλευράς συμμετείχαν ο Διοικητής της 8ης Περιφέρειας της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, Υποναύαρχος Richard Timme και η Διοικητής του λιμένα της Νέας Ορλεάνης, Πλοίαρχος Kelly Denny, ενώ παρέστησαν και εκπρόσωποι φορέων της ναυτιλιακής διοίκησης του λιμένα της Νέας Ορλεάνης.

Από ελληνικής πλευράς παρευρέθησαν ο Β' Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Λ.Σ. Πανταζόγλου Αριστείδης, ο Διευθυντής του Κλάδου Ναυτιλίας Υποναύαρχος Λ.Σ. Ρεΐζης Δρόσος, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Α.Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Κοντιζάς Τρύφων, ο Διευθυντής Ποντοπόρου Ναυτιλίας Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Κοντορουχάς Χρήστος, ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης Πλοίαρχος Λ.Σ. Χριστιανός Γεώργιος, ο Διευθυντής Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Πλοίαρχος Λ.Σ. Μόζας Θεόφιλος καθώς και επιτελικά στελέχη του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Στη συνέχεια, τα εν λόγω στελέχη μετέβησαν στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις δράσεις του Λιμενικού Σώματος.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

Σχετικές εικόνες