Επίσκεψη της Εκτελεστικής Διευθύντριας της EUROPOL στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

COVER
Share:    

To Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής επισκέφτηκε σήμερα η Εκτελεστική Διευθύντρια της EUROPOL, Catherine De Bolle.

Την Εκτελεστική Διευθύντρια υποδέχτηκε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος και ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος ΛΣ Αλεξανδράκης Γεώργιος.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον κ. Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Υποστήριξης της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ κα Αγγελική Ματσούκα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης, Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Κοντιζάς Τρύφων, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Ευαγγελίδης Σπυρίδων, ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης Πλοίαρχος Λ.Σ. Χριστιανός Γεώργιος, ανώτεροι Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αξιωματούχοι της EUROPOL καθώς και στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με θέματα «Οργανωμένο Έγκλημα: Η καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης», «Οργανωμένο Έγκλημα – Λαθρεμπόριο – Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών» και «Προκλήσεις που προκύπτουν από εγκληματικές δραστηριότητες, οι οποίες σχετίζονται με τη διακίνηση αγαθών στο λιμάνι Πειραιά».

Ακολούθως, η διεύθυνση Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων προχώρησε σε παρουσίαση σχετικά με τις κατασχέσεις του Γ’ Τελωνείου Πειραιά σε ναρκωτικά, καπνικά και παραποιημένα προϊόντα.

Η συνάντηση συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 090 «ΡΩ», ενώ ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Γ’ Τελωνείου Πειραιά με την πραγματοποίηση επίδειξης ελέγχων με X-ray και σκύλο ανιχνευτή.

Σχετικές εικόνες