Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Κω

kos
Share:    

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προς εντοπισμό αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΟΥ ΦΩΚΑ” ανατολικά ν. Κω.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω από προσωπικό κάμερας θερμικής απεικόνισης δύναμης FRONTEX για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους στην ως άνω θαλάσσια περιοχή. Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στο σημείο, όπου εντόπισε πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος, υπερφορτωμένο, σε δυσχερή θέση, παρουσιάζοντας εισροή υδάτων, το οποίο εν συνεχεία ανετράπη.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή διάσωση είκοσι τεσσάρων (24) αλλοδαπών, ενώ ανέσυρε δύο (02) σορούς, μίας γυναίκας και ενός άνδρα, με τη συνδρομή και έτερου περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είχε σπεύσει στο σημείο.

Κατά δήλωσή των διασωθέντων, στο σκάφος επέβαιναν είκοσι επτά (27) άτομα.

Στην περιοχή διεξάγονται έρευνες από τέσσερα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας και αεροσκάφος της δύναμης FRONTEX, ενώ από ξηράς οι έρευνες γίνονται από περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι άνεμοι νότιοι εντάσεως 5 BF.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα “ΜΑΝΔΡΑΚΙ” ν. Κω και στη συνέχεια στο Κ.Υ.Τ. Κω για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Οποιαδήποτε τυχόν εξέλιξη θα αναφερθεί με νεότερο δελτίο τύπου.

Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό

Σχετικές εικόνες