Τελετή ονοματοδοσίας 2 νεότευκτων Παράκτιων Περιπολικών σκαφών Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

Τελετή ονοματοδοσίας 2 νεότευτευκτων ΠΠΛΣ
Share:    

Παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε την 15-04-2021 στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου η τελετή ονοματοδοσίας των δύο νεότευκτων Παράκτιων Περιπολικών σκαφών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ΠΠΛΣ 900 και ΠΠΛΣ 910. Πρόκειται για τα δύο από τα τέσσερα Παράκτια Περιπολικά σκάφη, που αναμένεται να παραλάβει το Λιμενικό Σώμα –Ελληνική Ακτοφυλακή έως το τέλος του 2021.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε την 22.01.2019 ανάμεσα στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και την εταιρεία «CANTIERE NAVALE VITTORIA S.P.A.» η οποία εδρεύει στην Ιταλία. Η συνολική αξία και των τεσσάρων σκαφών ανέρχεται στα 55.560.000 εκατ. ευρώ.

Η χρηματοδότηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ειδικής Δράσης Εξοπλισμού FRONTEX του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, με Συμμετοχή 90% και Εθνική Συμμετοχή 10%. Τα σκάφη ναυπηγήθηκαν στην Ιταλία με προδιαγραφές που εκπονήθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έτσι ώστε να καλύπτουν στο ακέραιο τις επιχειρησιακές ανάγκες του Φορέα.
Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε με ελάχιστους παρευρισκόμενους και πάντα τηρώντας τις οδηγίες προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ενώ παρέστησαν επίσης :

Ο εκπρόσωπος της Μείζονος Αντιπολίτευσης και πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η Πρέσβης της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα κα. Patrizia Falcinelli, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου, οι Υπαρχηγοί του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, ο Επικεφαλής του Οργανισμού Frontex στην Ελλάδα, ο Επικεφαλής τομέα Ελλάδος DG Home, εκπρόσωποι της εταιρείας «CANTIERE NAVALE VITTORIA S.P.A.», συγγενείς του Πλωτάρχη Λ.Σ. ΚΩΤΟΥΛΑ Γεωργίου και συγγενείς του Λιμενοφύλακα Ζαμπάτη Μαρίνου καθώς και Ανώτατοι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό καθώς και οι ομιλίες του του κ. Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του κ. Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr .

Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό

Σχετικές εικόνες