Θάνατος 62χρονης δύτριας αυτόνομης κατάδυσης στην Αλόννησο–Σύλληψη Πλοιάρχου στη Θάσο-Τραυματισμός επιβάτιδας Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Θήρα–Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ στη Κυλλήνη-Διακομιδή ασθενούς

ynanp_
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για αυτοδύτες σε δυσχερή θέση, στην θαλάσσια περιοχή του όρμου «ΡΟΥΣΟΥΜ ΓΙΑΛΟΣ» ν. Αλοννήσου.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε και ανέσυρε χωρίς τις αισθήσεις της 62χρονη αλλοδαπή, η οποία διενεργούσε καθοδηγούμενη αυτόνομη κατάδυση, συνοδευόμενη από έναν εκπαιδευτή και δύο βοηθούς συνοδευόμενης κατάδυσης καταδυτικού κέντρου.

Η ανωτέρω, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θάσου, για παράβαση του άρθρου 235 παρ. 1 (Κ.Δ.Ν.Δ.) “Παράλειψη λήψης μέτρων για τη προστασία των επιβαινόντων”.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης οχημάτων από το εν λόγω πλοίο στον Νέο Λιμένα Θάσου, ο ανωτέρω Πλοίαρχος δε μερίμνησε για την ασφαλή πρόσδεση του πλοίου, με αποτέλεσμα ο καταπέλτης να ακουμπήσει στη θάλασσα.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ELITE JET” σημαίας Κύπρου, για τραυματισμό 30χρονης αλλοδαπής επιβάτιδας.

Συγκεκριμένα, στην προσπάθεια της να εξέλθει από το εσωτερικό στο εξωτερικό κατάστρωμα του πλοίου, τραυματίστηκε στο αριστερό άνω άκρο.

Στην ανωτέρω, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του πλοίου, ενώ στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, απ' όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ'' Ν.Π. 10280, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, κατά την διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου του από λιμένα Κυλλήνης προς λιμένα Πόρου ν. Κεφαλληνίας.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στον λιμένα Κυλλήνης, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 151 επιβάτες, 56 Ι.Χ., 05 Φ/Γ και 01 Δ/Κ. Οι επιβάτες προωθήθηκαν στο προορισμό τους με έτερο Ε/Γ-Ο/Γ, με μέριμνα της εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και τη προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 54χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες