Θάνατος ημεδαπού στα Νέα Μουδανιά - Τραυματισμός επιβάτιδος στο Πέραμα - Αποβίβαση επιβάτη Κ/Ζ πλοίου στην Κεφαλλονιά - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενούς

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε, βραδινές ώρες χθες, εντός του εμπορικού λιμένα Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής , 57χρονος ημεδαπός.Ο ανωτέρω, αρχικά ανασύρθηκε με την συνδρομή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.), καθώς και ιδιώτη δύτη και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Περάματος, για τραυματισμό 73χρονης ημεδαπής επιβάτιδος επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΧΙV” Ν.Π. 12501, το οποίο βρισκόταν στον επιβατηγό λιμένα Περάματος.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω παραπάτησε σε σταθερό υφιστάμενο σημείο έχμασης οχημάτων στον χώρο γκαράζ του πλοίου, με αποτέλεσμα την πτώση της και τον ελαφρύ τραυματισμό της στο άνω δεξιό άκρο.

Η 73χρονη μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά “ΤΖΑΝΕΙΟ”.

Προανάκριση διενεργείται από Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, ότι 84χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Κ/Ζ πλοίου ''MARINA'' σημαίας Marshall islands, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο στον προβλήτα του λιμένα Αργοστολίου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο εν λόγω αλλοδαπός παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, ενώ το ''MARINA'' απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του, για τον λιμένα Χανίων.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 47 και 21 ετών, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, από τα ανωτέρω στελέχη με την συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας του λιμένα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη του 21χρονου, στερούμενου ταξιδιωτικών εγγράφων. Ο ανωτέρω βρισκόταν κρυμμένος εντός του φορτίου του επικαθήμενου, αποτελούμενο από ενδύματα συσκευασμένα σε χάρτινα κιβώτια, με σκοπό την παράνομη μεταφορά του στο εξωτερικό, από τον 47χρονο οδηγό του Φ/Γ οχήματος.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα - επικαθήμενο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Όρμο “ΠΕΥΚΟ” ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ «ΚΥΜΟΘΟΗ» Ν. Ραφήνας 73, 90χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες