Θάνατος λουόμενου στην Κέρκυρα - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Κύλλήνη - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στο Σαρωνικό και σύλληψη του κυβερνήτη του - Βύθιση Α/Κ σκαφών στην Αμαλιάπολη και στο Βόλο - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα -

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή ¨ΔΑΣΙΑ¨ ν. Κέρκυρας, 84χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., για την απώλεια πηδαλίου Ι/Φ σκάφους σημαίας Μάλτας, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 8ν.μ βόρεια Κυλλήνης.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., Α/Κ σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και ρυμουλκήθηκε με τη συνδρομή του ανωτέρω Α/Κ σκάφους στον λιμένα Κυλλήνης, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διενέργεια περιπολίας από περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκε Ι/Φ σκάφος σημαίας Ιταλίας, με κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνοντα έναν 33χρονο αλλοδαπό, στο οποίο κατά δήλωσή του, παρουσιάστηκε μηχανική βλαβη στον εργάτη της άγκυρας, στην είσοδο της 4ης μαρίνας Γλυφάδας.

Σε περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, το εν λόγω Ι/Φ σκάφος δεν έφερε έγγραφο εθνικότητας, ούτε ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ, καθώς ο 33χρονος δεν έφερε κάποιο αποδεικτικό ικανότητας χειρισμού ιστιοπλοϊκου σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα, ενώ συνελήφθη ο 33χρονος για παράβαση του άρθρου 235 παρ Ζ (¨δε φέρει επί του πλοίου τα υπό του νόμου οριζόμενα ναυτιλιακά έγγραφα και βιβλία¨) του Κ.Δ.Ν.Δ. 187/73 (Α’ 261), όπως ισχύει.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες την 09-09-2023, η Λιμενική Αρχή Αμαλιάπολης, για βύθιση αλιευτικού σκάφους στη διώρυγα Πλατάνου Ν. Μαγνησίας.

Το εν λόγω αλιευτικό βυθίστηκε σε παρακείμενη παραλία, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης για την ανέλκυση του αλιευτικού σκάφους.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, για βύθιση αλιευτικού σκάφους στο λιμενίσκο ¨ΚΑΤΩ ΓΑΤΖΕΑΣ¨ Ν. Μαγνησίας.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το εν λόγω αλιευτικό σκάφος ανελκύσθηκε με ιδία μέσα από τον ιδιοκτήτη του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 39 και 27 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, που στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό. Σε περαιτέρω έλεγχο, κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων τους σε βάση δεδομένων, ο 39χρονος βρέθηκε καταχωρημένος με το μέτρο της απόφασης επιστροφής για υπήκοο τρίτης χώρας και για τον 27χρονο, υπήρχε εις βάρος του το μέτρο της άρνησης εισόδου και διαμονής υπηκόου τρίτης χώρας σε έδαφος SCHENGEN.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-90χρονου, από τον λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης στον λιμένα Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ και

-87χρονης, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Αγίας Μαρίνας ν. Λέρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΠΑΤΜΟΣ ΣΤΑΡ¨ Ν. Λέρου 06.

Σχετικές εικόνες