Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου - Προσάραξη σκάφους αναψυχής στο Μεσολόγγι - Διακομιδή ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

1
Share:    

Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου δεν θα λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση αναγκών ναυσιπλοΐας, κατά τις ημερομηνίες 22.04.2022, 23.04.2022 και 24.04.2022.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, για περιστατικό προσάραξης σκάφους στην είσοδο του διαύλου λιμένα Μεσολογγίου. Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Π - Α/Κ ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΗΣ'' Ν.Μ. 11, διαπιστώνοντας ότι το σκάφος αναψυχής ''REBOOT'' σημαίας Ολλανδίας είχε προσαράξει στην εν λόγω περιοχή, ενώ οι δύο (02) αλλοδαποί επιβαίνοντες, ήταν καλά στην υγεία τους.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων, ενώ το εν λόγω σκάφος αφού αποκολλήθηκε με την συνδρομή του ως άνω Α/Κ, κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Μεσολογγίου, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''REBOOT'' μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο επιθεωρητή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, 70χρονος και 80χρονος, από το λιμενίσκο Κουκουναριών ν. Σκιάθου στο λιμένα ν. Βόλου, με το Ε/Π - Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ'' Ν.Σ. 158, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, βραδινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή ''ΣΚΥΤΑΛΗ'' ν. Σαλαμίνας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες