Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λέσβο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χαλκίδα - Σύλληψη ημεδαπών στη Ζάκυνθο - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος κόλπου Γέρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ''PRINCESS NAYELI'' σημαίας Η.Π.Α., με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή εισόδου του κόλπου Γέρας ν. Λέσβου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ'' Ν.Μ. 968, με τη συνδρομή του οποίου το εν λόγω Ι/Φ σκάφος αποκολλήθηκε. Στη συνέχεια το ''PRINCESS NAYELI'' κατέπλευσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, με τη συνοδεία του ανωτέρω Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους, με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμενικό Σταθμό Περάματος κόλπου Γέρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''PRINCESS NAYELI'', ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, επί της οδού Μακαρίου εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Χαλκίδας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 48χρονος παρέσυρε 71χρονο πεζό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του πεζού.

Ο 71χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 30 και 21 ετών, προέβησαν χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου για παράβαση του άρθρου 372 Π.Κ.

Ειδικότερα, μετά από έγκληση που κατέθεσε ιδιώτης για κλοπή εξωλέμβιας μηχανής από ερασιτεχνικό σκάφος ιδιοκτησίας του, συνελήφθησαν οι ανωτέρω, ενώ η εν λόγω μηχανή εντοπίστηκε σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσε ο 30χρονος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-69χρονος, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-11χρονος, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-23χρονος, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745.

Σχετικές εικόνες