Πτώση οχήματος στη θάλασσα στα Ν. Μουδανιά – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χίο - Θάνατος λουόμενης στην Άνδρο - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στο Βόλο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα -

DSC_0099
Share:    

Πτώση οχήματος στη θάλασσα στα Ν. Μουδανιά – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χίο - Θάνατος λουόμενης στην Άνδρο - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στο Βόλο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα -Πρόσκρουση Ε/Γ -Δ/Ρ πλοίου σε Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος στη Χώρα Σφακίων -Διακομιδές ασθενών


Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ν. Μουδανιών για πτώση ΙΧΕ οχήματος με δύο (02) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή Κουτσουπιά Σάνης .

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,, όπου διαπίστωσαν ότι οι δύο επιβαίνοντες του οχήματος, ένας 78χρονος και μία 58χρονη, είχαν εξέλθει με ίδιες δυνάμεις, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Ν. Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, επί της χερσαίας ζώνης Λιμένα Χίου στην Λ. Αιγαίου όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό μία 51χρονη συγκρούστηκε με έτερο .Ι.Χ.Ε όχημα με οδηγό μία 53χρονη.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός της 53χρονης, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου ''ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ'' για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, στην παραλία Μπατσίου ν. Άνδρου, 65χρονη ημεδαπή.

Τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτη ιατρό και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Άνδρου , όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Ά Λιμενικό Τμήμα Γαυρίου του Λιμεναρχείου Άνδρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 19χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, απογευματινές ώρες σήμερα, στην έξοδο του Επιβατικού λιμένα Βόλου , από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 25, 21 και 26 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χώρας Σφακίων, ότι κατά την διάρκεια χειρισμών απόπλου του Ε/Γ -Δ/Ρ πλοίου «ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ» Ν.Χ. 34 από τον λιμένα Χώρας Σφακίων προς λιμένα Λουτρού Σφακίων, προσέκρουσε στο Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος «ΣΤΕΛΛΑ» Τ. Χανίων 1179, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στον προβλήτα λιμένα Μαύρης Λιμνιώνας Χώρας Σφακίων, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε αμφότερα τα πλοία.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Χώρας Σφακίων που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των πλοίων μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας τους και διατήρησης κλάσης τους από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-23χρονης και 96χρονης, από τον λιμένα ν. Ίου και Σερίφου αντίστοιχα, στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Ρ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» N.N. 67,

-78χρονης και 91χρονης από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-76χρονου, από την μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας προς τον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες