Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά και καπνικά προϊόντα στην Κάλυμνο – Θάνατος ημεδαπού ναυτικού στην Ελευσίνα – Θάνατος αλλοδαπής στην Κέρκυρα - Διακομιδές ασθενών

ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Share:    

Στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου, για παράβαση του Ν. 4139/2013 (περί εξαρτησιογόνων ουσιών), καθώς και του Ν. 2960/01 “Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας”.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον λιμένα Καλύμνου, προερχόμενο από τον λιμένα Πειραιά, εντοπίστηκε ο ανωτέρω και κατόπιν νομότυπης έρευνας, κατελήφθη να κατέχει τα κάτωθι:

-μια (01) συσκευασία που περιείχε εννέα (09) δισκία TRAMAL των 100mg και

-δεκαοκτώ (18) σφραγισμένα πακέτα τσιγάρων, με συνολικά τριακόσια εξήντα (360) τεμάχια τσιγάρων.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι τα παραπάνω δισκία βρέθηκαν άνευ συνταγής και τα καπνικά προϊόντα δεν έφεραν την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Τα εν λόγω δισκία πρόκειται να αποσταλούν στη χημική Υπηρεσία Ρόδου για εξέταση και τα καπνικά προϊόντα πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Καλύμνου για τον υπολογισμό διαφυγόντων δασμών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, ενώ όλα τα ανωτέρω κατασχέθηκαν.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, ότι ο 55χρονος ναυτικός, ναυτολογημένος με ειδικότητα ναυκλήρου στο Ε/Γ-Θ/Γ «MINERVA» σημαίας Μάλτας, το οποίο ελλιμενίζεται σε ναυπηγείο της περιοχής, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη γέφυρα του πλοίου.

Ο ανωτέρω άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή "ΔΑΣΙΑ" ν. Κέρκυρας, 76χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-27χρονης και 40χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου, στον λιμένα ν Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032,

-71χρονης από τον λιμένα Παροικιάς ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. Νάξου 53,

Σχετικές εικόνες