Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ανεύρεση σορού άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Κορώνη την 16/07/2025 - Τραυματισμός επιβαινόντων σε σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Βουρβουρού Χαλκιδικής - Εντοπισμός 47 αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την ανεύρεση σορού άντρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, σε βραχώδη ακτή ανατολικά του ακρωτηρίου Ακρίτα, τις μεσημβρινές ώρες την 16-07-2025, η σορός ταυτοποιήθηκε. Πρόκειται για τον 64χρονο ημεδαπό αλιέα, ο οποίος αγνοούταν από τις πρωινές ώρες την 02-07-2025, στη θαλάσσια περιοχή νότια Φανερωμένης Κορώνης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Όρμου Παναγιάς για περιστατικό πρόσκρουσης ενός σκάφους σε βραχώδη ακτή στη νήσο «ΔΙΑΠΟΡΟ», με επτά (07) επιβαίνοντες. Αμέσως, στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου και διαπίστωσαν ότι στο εκμισθούμενο σκάφος επέβαιναν επτά (07) αλλοδαποί επιβαίνοντες (06 υπήκοοι Κοσόβου-01 υπήκοος Η.Π.Α.). Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης, ήταν ο τραυματισμός τριών εκ των επτά επιβαινόντων, οι οποίοι αρχικά μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ΄ όπου και εξήλθαν. Το σκάφος, το οποίο στη συνέχεια ανατράπηκε, ρυμουλκήθηκε στην ακτή. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Φυλάκιο Όρμου Παναγιάς του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Νέου Μαρμαρά, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ένα Περιπολικό πλοίο) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΠΛΣ), το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Λάρδου Ρόδου, ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος να αποβιβάζει ικανό αριθμό ατόμων και στη συνέχεια να αποπλέει. Το Ι/Φ στη θέα του ΠΠΛΣ απομακρύνθηκε από το λιμάνι Λάρδου και οι δυο επιβαίνοντες του επιβιβάστηκαν σε βοηθητική λέμβο και στη συνέχεια αποβιβάστηκαν σε ακτές της Ρόδου. Σε έρευνες που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκαν σαράντα επτά (47) αλλοδαποί (5 άνδρες, 16 γυναίκες και 26 ανήλικοι) και οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 40χρονος αλλοδαπός, για παράβαση του αρθ. 25 του Ν. 5038/23 ¨Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο¨.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-34χρονου, από το λιμάνι της Ερεικούσας στο λιμάνι του Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών Κέρκυρας, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-83χρονης, από το λιμάνι ¨ΑΓΝΩΝΤΑ¨ της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Τ/Ρ-Α/Ψ ¨ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ¨ Τ.Σ. 1753-Β,

-43χρονου, από το λιμάνι της Κέας στο λιμάνι του Λαυρίου, με το ιδιωτικό σκάφος ¨ΜΟΧΙΤΟ¨ Τ.Λ. 1647,

-85χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ¨ Ν.Τ. 25,

-37χρονης, από το λιμάνι του Λακκίου Λέρου στο λιμάνι της Πάτμου, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-13χρονου, από το λιμάνι των Καταπόλων Αμοργού, στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ¨ Ν.Ν. 62 και

-20χρονης, από το λιμάνι της Μυκόνου, στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ¨ Ν.Π. 10032.

Σχετικές εικόνες