Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 23 αλλοδαπών νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας – Ημιβύθιση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους σε ναυπηγείο στη Θεσσαλονίκη – Σύλληψη ημεδαπού στη Χαλκίδα

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό 23 αλλοδαπών νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, συνελήφθη ένας 19χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Σουδάν), ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής τους. Ο 19χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διευκόλυνση” όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 5079/2023 και του άρθρου 306 του Π.Κ. “Έκθεση”.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θεσσαλονίκης για ημιβύθιση ενός επιβατηγού-τουριστικού (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφους ελληνικής σημαίας, στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν ενός ιδιωτικού ναυπηγείου στην περιοχή της Πυλαίας. Συγκεκριμένα, μετά την καθέλκυση του σκάφους εντός της θάλασσας, διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα την ημιβύθισή του. Περιμετρικά του Ε/Γ-Τ/Ρ τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό φράγμα και στη συνέχεια ανελκύστηκε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου. Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Χαλκίδας προέβησαν στη σύλληψη ενός 68χρονου ημεδαπού για παράβαση του Νομοθετικού Διατάγματος 420/70 “Περί προστασίας αλιείας και χρήσης χημικών ουσιών”. Συγκεκριμένα, ο 68χρονος εντοπίστηκε να διενεργεί υποβρύχια αλιεία στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΑΛΥΚΕΣ” Δροσιάς Ευβοϊκού κόλπου, με χρήση ψαροντούφεκου και φακού, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν δύο πλαστικά μπουκάλια, τα οποία περιείχαν συνολικά επτακόσια ml απαγορευμένης χημικής ουσίας (γαλαζόπετρα) καθώς και αλίευμα (χταπόδια) βάρους 5 κιλών. Από τη Λιμενική Αρχή κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα, ενώ η προαναφερθείσα χημική ουσία πρόκειται να αποσταλεί στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Σχετικές εικόνες