Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 49 αλλοδαπών στην Γαύδο την 03/06/2025 – Θάνατος γυναίκας στα Νέα Μουδανιά – Αποβίβαση ασθενούς από Ι/Φ σκάφος στη Ζάκυνθο - Διακομιδές ασθενών

DSC_3393
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό 49 αλλοδαπών στην παραλία Τρυπητή της Γαύδου τις πρωινές ώρες χθες, συνελήφθη ένας 18χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Σουδάν) ως ο διακινητής των υπολοίπων, ο οποίος τους μετέφερε από το Τομπρούκ Λιβύης στην Ελλάδα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Ο 18χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 25 του Ν. 5038/23 “Διευκόλυνση” όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 5079/2023 σε συνδυασμό με το άρθρο 306 του Π.Κ. “Έκθεση”. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, καθώς και η λέμβος μεταφοράς των αλλοδαπών.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Νέων Μουδανιών ότι μια 73χρονη αλλοδαπή (υπήκοος Σερβίας) ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή Σιβήρης του δήμου Κασσάνδρας. Η 73χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα των Νέων Μουδανιών, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ζακύνθου ότι μία 24χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα (υπήκοος Φινλανδίας) ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Φινλανδίας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Λαγανά, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, λόγω τραυματισμού στον ώμο. Το ιδιωτικό σκάφος «ΣΙΡΟΚΟ» Σ.Ζ. 1061 μετέβη στο σημείο, παρέλαβε την τραυματία και την μετέφερε στο λιμάνι της Λίμνης Κερίου. Η 24χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για παροχή ιατρικής περίθαλψης, από όπου και εξήλθε. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-90χρονου, από το λιμάνι του Καλάμου Λευκάδας στο λιμάνι του Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με το Θ/Τ ''ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ'' Ν.Λ. 313,

-76χρονου από το λιμάνι της Σίφνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ” Ν.N. 57,

-88χρονης, από το λιμάνι της Νισύρου στο λιμάνι Καρδάμαινας Κω, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΝΤΩΝΙΟΣ» Ν.ΚΩ 40,

-54χρονης, από τον όρμο Πεύκο Σύρου στο λιμάνι της Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ «ΚΥΜΟΘΟΗ» Ν.Ρ. 73

Σχετικές εικόνες