Συνέχεια Ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό ατόμων στη Σητεία –Θάνατος άνδρα στη Νέα Προποντίδα – Ακυβερνησία Ι/Φ-Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στον Πόρο – Παροχή συνδρομής σε χειριστή σανίδας όρθιας κωπηλασίας (SUP) στην Κύθνο – Διακομιδές ασθενών

AIII RAFNAR
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης

Αναφορικά με τον εντοπισμό αλλοδαπών στη Σητεία την 02.09.2023, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 25 ετών, ως οι διακινητές των ανωτέρω διασωθέντων αλλοδαπών.

Οι ανωτέρω αναγνωρίστηκαν από τους υπόλοιπους ως οι κυβερνήτες του ιστιοφόρου και πρόκειται να προσαχθούν πρωινές ώρες σήμερα, ενώπιον Ανακριτή Λασιθίου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε απογευματινές ώρες την 02.09.2023, από τη παραλία Νέων Φλογητών Δήμου Νέας Προποντίδας, 80χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τη Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου, για ακυβερνησία Ι/Φ-Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους, με εννέα επιβαίνοντες στην θαλάσσια περιοχή τουριστικού καταφυγίου λιμένα Πόρου.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω Ι/Φ είχε απολέσει κατά δήλωση του Κυβερνήτη, την πρόωση της αριστερής μηχανής, με αποτέλεσμα να κάνει λάθος χειρισμούς και να έρθει σε επαφή με έτερα πρυμνοδετημένα Ι/Φ προκαλώντας τους μικρές επιφανειακές φθορές. Στη συνέχεια, η Ε/Γ-Λάντζα «ΚΙΚΗ» Ν.Π. 74, συνόδευσε το Ι/Φ έξω από το τουριστικό καταφύγιο, όπου αγκυροβόλησε ασφαλώς.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ-Ε/Π-Τ/Ρ, μέχρι τη προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κύθνου, για ύπαρξη χειριστή σανίδας όρθιας κωπηλασίας (SUP) σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή όρμου Κανάλας ν. Κύθνου.

Άμεσα, στο σημείο έσπευσαν ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ι/Φ «ΖΕΝ» Ν. Σύρου 479, το οποίο εντόπισε την 40χρονη ημεδαπή καλά στην υγεία της και την μετέφερε με ασφάλεια στη ξηρά.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-87χρονοης, από τον λιμένα Πισω Αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμη ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-26χρονης από το λιμένα ν. Σκοπέλου, στο λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες