Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και κατάσχεση ναρκωτικών στον Πειραιά την 08/07/2022 – Θάνατος λουόμενης στον Μαραθώνα – Τραυματισμός αλλοδαπής σε Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος στη Μυτιλήνη - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στον Πόρο –

DSC_0099
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και κατάσχεση ναρκωτικών στον Πειραιά την 08/07/2022 – Θάνατος λουόμενης στον Μαραθώνα – Τραυματισμός αλλοδαπής σε Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος στη Μυτιλήνη - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στον Πόρο – Θάνατος αλλοδαπού ναυτικού στη Σαλαμίνα -Διακομιδές ασθενών

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό και την κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Πειραιά στον λιμένα Πειραιά απογευματινές ώρες της 08/07/2022, κατόπιν αστυνομικής έρευνας συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός, διότι διαπιστώθηκε ότι ήταν το άτομο που μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των στελεχών Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας τη βαλίτσα έξω από το πλοίο.

Σε νομότυπη κατ' οίκον έρευνα στην περιοχή της Αθήνας, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Πειραιά με τη συνδρομή στελεχών ΟΠΚΕ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα (01) τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις καθώς και το χρηματικό ποσό των εκατόν δέκα πέντε (115€) ευρώ.

*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για 76χρονη αγνοούμενη στην παραλία Αγ. Παντελεήμονα Τύμβου Μαραθώνα.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηρά, ενώ η 76χρονη, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από σκάφος ναυαγωσοστών και μεταφέρθηκε στο λιμένα Νέας Μάκρης, όπου με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ διεκομίσθη στο Κ.Υ. Νέας Μάκρης και διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, για τον τραυματισμό 72χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος του Ε/Γ-Τ/Ρ “FOKAIA” σημαίας Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω αλλοδαπή τραυματίστηκε κατά την διάρκεια αποβίβασης της από το Ε/Γ-Τ/Ρ, μετά από πτώση εντός του πλοίου.

Άμεσα η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Πόρου και Μεθάνων, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ σκάφους “SEA FLOWER” Ν.Π. 11208, λόγω απώλεια προπέλας και ελεγχόμενης εισροής υδάτων , με οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 0,5 ν.μ. ανατολικά Άκρα Καβαλάρη Μεθάνων.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ-Λάντζα «ΛΙΑΚΟΣ» Ν.Π. 21, με τη συνδρομή του οποίου το ανωτέρω ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε συνοδεία του ΠΛΣ στον λιμένα Πόρου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από τη Λιμενική Αρχή Πόρου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SEA FLOWER”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού εγγράφου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας για περιστατικό έντονης αδιαθεσίας (ανακοπής καρδιάς) 72χρονου ναυτικού του πλοίου M/V «MERAKLIS» σημαίας Μπαχάμες, το οποίο βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου Κυνοσούρας Σαλαμίνας.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο όπου ενημερώθηκαν από πλήρωμα ασθενοφόρου ότι ο 72χρονος είχε καταλήξει. Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-39χρονης, από το λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα ν. Λέρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν.Λ. 56,

-21χρονου, από το λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 10032,

-80χρονου, από τον λιμένα Κατάπολων ν. Αμοργού στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV” Ν.Ν. 64.

Σχετικές εικόνες