Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό 40 ατόμων στη Γαύδο την 13/02/2024 - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Κερατσίνι - Σύγκρουση σκαφών στις Σπέτσες

1
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό σαράντα (40) αλλοδαπών στην παραλία ¨ΤΡΥΠΗΤΗ¨ της Γαύδου, τις πρωινές ώρες την 13-02-2024, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 28 ετών, ως διακινητές των υπολοίπων αλλοδαπών.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 4251/2014 ¨Παράνομη Διακίνηση¨, του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨ καθώς και του άρθρου 45 του Π.Κ. ¨Συναυτουργία¨.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τρεις (03) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και μια (01) ξύλινη λέμβος.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός του χώρου της λιμενικής εγκατάστασης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, μεταξύ Ε.Ι.Χ. οχήματος με οδηγό έναν 45χρονο και δίκυκλου οχήματος ¨που οδηγούσε ένας 43χρονος.

Απο το περιστατικό τραυματίστηκε ο 43χρονος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΟΛΠ σε ιδιωτικό νοσοκομείο, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σπετσών για σύγκρουση μεταξύ ενός Ε/Π-Α/Κ σκάφους και ενός Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή του στενού των Σπετσών, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών και στα δύο (02) σκάφη.

Το Ε/Π-Α/Κ σκάφος, με δύο (02) επιβαίνοντες, κατέπλευσε αυτοδύναμα στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών, ενώ το Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφος, με έναν (01) επιβαίνοντα, κατέπλευσε με ιδία μέσα στη Σπετσοπούλα. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σπετσών που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους και των δύο (02) σκαφών μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν. Κατόπιν σχετικού βεβαιωτικού επιτράπηκε ο απόπλους στο Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφος για εκτέλεση μεμονωμένου πλου προς την Κοιλάδα Ν. Αργολίδας, όπου μετά τον κατάπλου του απαγορεύτηκε εκ νέου ο απόπλους από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης-ζημιάς από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Σχετικές εικόνες