Τραυματισμός ναυτικού Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θεσσαλονίκη - Τραυματισμός μέλους πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη ατόμων για κλοπή ιχθύων στη Λευκάδα

DSC_9601.1
Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες την 16-09-2023, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για τον τραυματισμό 21χρονου ναυτικού (ειδικότητας ναύτη) μέλους πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΜΥΚΟΝΟΣ» Ν.Π. 10882.

Ειδικότερα, ο εν λόγω ναυτικός κατά τη διαδικασία φόρτωσης του ανωτέρω πλοίου, τραυματίστηκε κατά τη διέλευση πρυμναίας θύρας από τον χώρο στάθμευσης στον χώρο του ρεμέντζου της πρύμνης.

Ο ανωτέρω ναυτικός διακομίσθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» για ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από 19χρονη ημεδαπή ναυτολογημένη ως επίκουρος στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο "ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ'' Ν.Π. 12665, συνοδευόμενη από τον αξιωματικό φυλακής του εν λόγω πλοίου, για τον τραυματισμό της ανωτέρω 19χρονης, εντός του πλοίου, την 16-09-2023 και ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω προς τον λιμένα εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες την 16.09.2023, η 19χρονη, υπέστη τραυματισμό στο αριστερό της χέρι κατά την προσπάθεια συγκράτησης μιας θύρας του καταστρώματος. Πρωινές ώρες χθες με τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Ηγουμενίτσας, η ανωτέρω ναυτικός μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και εν συνεχεία στο Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου διεγνώσθη με κάκωση αριστερού καρπού.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Στη σύλληψη τριών (03) ημεδαπών, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας, για παράβαση των διατάξεων του Ν. 1300/1982 (Μέτρα για την πρόληψη και την καταστολή της ζωοκλοπής και της ζωοκτονίας), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σε συνδυασμό με το άρθρο 17 του Ν. 420/1970 (Παράνομη αλιεία σε εκμεταλλεύσεις ιχθυοτρόφων υδάτων και υδατοκαλλιεργειών – Ιχθυοκλοπή), καθώς και του άρθρου 374 (Διακεκριμένη κλοπή) του Π.Κ.

Ειδικότερα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν ύποπτο όχημα, με τρεις επιβαίνοντες, το οποίο τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση. Στη συνέχεια, εντοπίστηκε ύποπτη λέμβος, με δύο επιβαίνοντες, να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή “ΙΒΑΡΗ” ν. Λευκάδας και να προσεγγίζει εγκαταστάσεις υδατοκαλλιέργειας. Λίγο αργότερα, η λέμβος αναχώρησε από το ανωτέρω σημείο και αφού κατέπλευσε σε παραλία της εν λόγω περιοχής, φορτώθηκε ικανός αριθμός ιχθύων, στο Ι.Χ.Ε όχημα στο οποίο επέβαινε ένα άτομο.

Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα αναχώρησε με προορισμό την έξοδο της ν. Λευκάδας και ακινητοποιήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην πλωτή γέφυρα «ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ». Ακολούθησε έρευνα από τα ανωτέρω στελέχη στο Ι.Χ.Ε, με επιβαίνοντες τους τρεις συλληφθέντες, εντός του οποίου εντοπίστηκαν τρεις σάκοι και τελάρα φενιζόλ με ιχθύες του είδους λαυράκι, τσιπούρα και κέφαλος, συνολικού βάρους διακοσίων είκοσι κιλών (220 Kg).

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν μία λέμβος, ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, αλιευτικά εργαλεία, καθώς και τα ανωτέρω αλιεύματα, τα οποία αποδόθηκαν στην ιχθυοκαλλιέργεια.

Σχετικές εικόνες