Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Μυτιλήνη – Θαλάσσια ρύπανση στην Κέρκυρα – Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, για τροχαίο ατύχημα επί της οδού Π. Κουντουριώτη, στο ύψος της πλατείας Σαπφούς Μυτιλήνης, όταν οδηγός παράνομα σταθμευμένου Ι.Χ.Ε. οχήματος (αγνώστων λοιπών στοιχείων) στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος, άνοιξε την πόρτα του, με αποτέλεσμα το δίκυκλο να προσκρούσει πάνω στην πόρτα και ο 57χρονος οδηγός του να χάσει τον έλεγχο και να ανατραπεί επί του οδοστρώματος.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού δίκυκλου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, για την παροχή πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, πρωινές ώρες χθες, από τον ναυτικό πράκτορα κρουαζιερόπλοιου υπό ξένη σημαία, για θαλάσσια ρύπανση εντός λιμένα Κέρκυρας και συγκεκριμένα στο χώρο που βρίσκεται το εν λόγω Κ/Ζ.

Άμεσα, στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, όπου διαπίστωσαν θαλάσσια ρύπανση από λεπτό φιλμ πετρελαίου (diesel) ιριδίζουσας μορφής έκτασης εμβαδού επιφάνειας εκατό τετραγωνικών μέτρων (100τ.μ.) περίπου, εσωτερικά του νέου λιμένα Κέρκυρας. Η εν λόγω θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε κατά την διαδικασία πετρέλευσης του ανωτέρω πλοίου από βυτιοφόρα οχήματα. Συγκεκριμένα υπήρξε εκροή μικρής ποσότητας πετρελαίου στον προβλήτα, όπου ένα μέρος της κατέληξε δια φυσικής ροής εντός της θάλασσας.

Μέλη πληρώματος εν λόγω Κ/Ζ και οδηγοί βυτιοφόρων, προέβησαν στη ρίψη απορροφητικών φραγμάτων και πετσετών για την περισυλλογή των πετρελαιοειδών, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 42 και 54 ετών, εκ του πληρώματος ανωτέρω Κ/Ζ και ένας 56χρονος ημεδαπός οδηγός βυτιοφόρου οχήματος, για παράβαση των άρθρων 3 (παρ.1 και 2) και 12, όπως τιμωρούνται με το άρθρο 13 του Π.Δ. 55/98 (ΦΕΚ 58 Α΄) “περί προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος”, όπως ισχύει.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53., 79χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.