Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στο Κερατσίνι - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Σύρο - Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα - Ακυβερνησία Α/Κ σκάφους στην Κύμη - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για προσάραξη σε αβαθή της ν. Ψυττάλειας του Φ/Γ "SEA PATRIS" σημαίας Παναμά, κενό φορτίου, κατά την έξοδό του από τον λιμένα Ικονίου, με 22 άτομα πλήρωμα.

Στο σημείο μετέβησαν τα Ρ/Κ "KARAPIPERIS NEW GENERΑΤΙΟΝ" Ν.Π. 10876, Ρ/Κ "VERNICOS OCEANOS" Ν.Π. 12434 και Ρ/Κ "CHRISTOS XXX" Ν.Π. 12294, με τη συνδρομή των οποίων το ανωτέρω πλοίο αποκολλήθηκε και αγκυροβόλησε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο Πειραιά.

Κατά δήλωση του Πλοιάρχου δεν προκλήθηκε ρήγμα, ούτε τραυματισμός, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε απογευματινές ώρες χθες, στην παραλιακή οδό Στρατάρχου Σύρου, όταν 34χρονος οδηγός δικύκλου οχήματος έχασε τον έλεγχό του και σύρθηκε στο οδόστρωμα, ενώ στη συνέχεια συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα με 67χρονη οδηγό.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο 34χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου εισήχθη για νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, στην παραλία “ΒΡΥΣΑΚΙΑ” Εύβοιας, εντοπίστηκε 57χρονη ημεδαπή να έχει αλιεύσει χίλια ογδόντα (1080) ζώντα άτομα δολώματος του είδους “καραβιδάκι”, είδος παντελώς απαγορευμένο στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα ποντίστηκαν στη θάλασσα.
*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κύμης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Α/Κ ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΜΑΡΙΑ'' Ν.ΚΑΛ. 560 με τρεις επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 16 ν.μ. νότια ν. Σκύρου, λόγω βλάβης στο σύστημα πρόωσης.

Στη συνέχεια, κατόπιν δήλωσης του Kυβερνήτη για αποκατάσταση της βλάβης με ίδια μέσα, το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε στον λιμένα Κύμης, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Aρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΜΑΡΙΑ'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ" Ν.Τἠνου 25, 59χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.