Αντιναύαρχος Λ.Σ. ΔΕΛΗΜΙΧΑΛΗΣ Χ. (2002-2005)

Αντιναύαρχος Λ.Σ. ΔΕΛΗΜΙΧΑΛΗΣ Χ.
Share:    

Ο Χρήστος Δελημιχάλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Σαλαμίνας το 1967 και αμέσως μετά εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1973. Το ίδιο έτος εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και ορκίσθηκε Σημαιοφόρος Λ.Σ. το 1974.

Έχει υπηρετήσει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ως Υπολιμενάρχης, και στη συνέχεια ως Εισηγητής και Τμηματάρχης σε όλα τα Τμήματα της Διεύθυνσης Ναυτικής Εργασίας του ΥΕΝ. Τοποθετήθηκε στο Προξενικό Λιμεναρχείο του Τόκυο ,ως Προξενικός Λιμενάρχης, και τιμήθηκε από την Κυβέρνηση της Ιαπωνίας με το παράσημο του ΄΄ Ανατέλλοντος Ηλίου΄΄.

Διετέλεσε Διευθυντής της Διεύθυνσης Ναυτικής Εργασίας και δύο φορές Διευθυντής της Διεύθυνσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος . Με το βαθμό του Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. υπηρέτησε ως Κλαδάρχης Προσωπικού Πλοίων και στη συνέχεια ως Κλαδάρχης Ναυτιλιακής Πολιτικής.

Ορίσθηκε  Β΄ Υπαρχηγός Λ.Σ. στις 20 Μαρτίου 2001, Α΄ Υπαρχηγός στις 12 Οκτωβρίου 2001 και προήχθη στο βαθμό του Αρχηγού Λ.Σ. στις 04 Μαρτίου 2002. 

Σχετικές εικόνες