Ναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΛΙΑΡΗΣ (2019-2022)

Ναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΛΙΑΡΗΣ
Share:    

Ναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) Θεόδωρος ΚΛΙΑΡΗΣ
Επίτιμος Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Ο Ναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) Θεόδωρος Κλιάρης, γεννήθηκε στο Τρίκερι N. Μαγνησίας και έζησε τα μαθητικά του χρόνια στον Βόλο.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κύμης και έχει ταξιδέψει με ποντοπόρα πλοία ως τον βαθμό του Πλοιάρχου Γ΄ Τάξεως.

Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1986 και αποφοίτησε το 1987 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε ως Κυβερνήτης στο Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ. 040, καθώς και σε διάφορες περιφερειακές Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος όπως στις Λιμενικές Αρχές Καβάλας, Κατακόλου και Βόλου.

Έχει υπηρετήσει σε διάφορες επιτελικές θέσεις στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής όπως στη Διεύθυνση Επιθεώρησης Πλοίων, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ως Αξιωματικός Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (Α.Α.Ν) και Αρχηγός Επιφυλακής (Α.Ε) καθώς και ως Διευθυντής στο Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Συνόρων.

Επίσης, υπηρέτησε ως Ναυτιλιακός Ακόλουθος στην Έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, καθώς και ως Διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Βόλο.

Επίσης, έχει διατελέσει Διευθυντής στο Επιτελικό Γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου την περίοδο (2013-2015).

Έχει παρακολουθήσει σειρά μετεκπαιδεύσεων και σεμιναρίων σε θέματα Έρευνας και Διάσωσης – Επιθεώρησης Πλοίων – Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – Διεθνή Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης (ISM CODE) κ.τ.λ.

Στις 19-03-2015 προήχθη στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. και ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. με έδρα τον Πειραιά.

Στις 18-03-2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. και ανέλαβε καθήκοντα Α΄ Υπαρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στις 07-10-2019 με απόφαση του ΚΥΣΕΑ του ανατίθενται καθήκοντα του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στις 09-03-2022 με απόφαση του ΚΥΣΕΑ αποστρατεύεται και προάγεται στο βαθμό του Ναυάρχου Λ.Σ. εν αποστρατεία, ενώ του απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

Μιλάει Αγγλικά και είναι πατέρας ενός αγοριού.

Σχετικές εικόνες