Ναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) ΡΑΠΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ (2016-2019)

Ναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.) ΡΑΠΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
Share:    

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά όπου και κατοικεί.

Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Ασπροπύργου και του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως μάχιμος έφεδρος Σημαιοφόρος στο Πολεμικό Ναυτικό και μετέπειτα εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων από την οποία και αποφοίτησε το έτος 1987 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε ως Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, Διοικητής Επισκευαστικής Βάσης Λ.Σ., Διοικητής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου καθώς και ως Ναυτιλιακός Ακόλουθος στην Έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Τόκιο στην Ιαπωνία.

Επίσης έχει υπηρετήσει, σε Διευθύνσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στο Λιμεναρχείο Τήνου καθώς και ως Κυβερνήτης του Περιπολικού Πλοίου Λ.Σ. 020.

Με την προαγωγή του, το 2014, στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Κλάδου Ελέγχου Πλοίων και ακολούθως το 2015 Διευθυντή Κλάδου Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Την 16-2-2016, μετά από απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. και ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Από ξένες γλώσσες ομιλεί την Αγγλική.

Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό και τη θέση του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

Σχετικές εικόνες