50 Χρόνια παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος
Share:    

Για τα 50 χρόνια της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, η Γενική Γραμματεία Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής μαζί με Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας δραστηριοποιήθηκε σ έναν πρωτότυπο καθαρισμό παραλιών χωρίς οδική πρόσβαση στην Εύβοια.

Τόπος παρέμβασης, δύο απομακρυσμένες παραλίες της περιοχής των Πετριών, του Στομίου και του Κολιοχρύσου.

Παρά το δυνατό άνεμο, η περιβαλλοντική δράση ολοκληρώθηκε με επιχειρησιακή επιτυχία ,ανασύροντας από το θαλάσσιο και παράκτιο οικοσύστημα κιλά απορριμμάτων. Πλαστικά, πινακίδες κάβοι ,δίχτυα, μπουκάλια, σακούλες ,καφάσια ήταν μερικά από τα ευρήματα. 

Στον καθαρισμό συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων ,Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Κυριαζόπουλος Ευάγγελος

ο Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία Αντιπλοίαρχος Λ.Σ Πολύμερος Βασίλειος

η Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία Υποπλοίαρχος Λ.Σ Μπισκιτζή Χρυσή

ο Ολυμπιονίκης στην υδατοσφαίριση Υποπλοίαρχος Λ.Σ Χατζής Θωμάς

ο Πανελληνιονίκης ξιφασκίας Αντισυνταγματάρχης Ανυφαντής Σωτήριος

τα στελέχη του Γραφείου αθλητισμού και αθλήτριες της Εθνικής Ενόπλων στην Καλαθοσφαίριση Υποπλοίαρχος Λ.Σ Μενελάου Καλλιόπη και Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ Κακαρά Κων/να καθώς και πολλοί τοπικοί φορείς και εθελοντές με πρώτον απ όλους τον αντιδήμαρχο Γαλατσίου  κύριο Μάνο Ελευθερίου.

Όλοι οι συμμετέχοντες λειτούργησαν με διάθεση προσφοράς και παραδείγματος, ελπίζοντας σ ένα αύριο με λιγότερα σκουπίδια.

Σχετικές εικόνες