Επίσκεψη στην Κιβωτό του κόσμου στην Καλαμάτα με το αθλητικό πρόγραμμα "Μαθαίνω να παίζω, μαθαίνω να ζω" του Γραφείου Αθλητισμού

Επίσκεψη στην Κιβωτό του κόσμου στην Καλαμάτα με το αθλητικό πρόγραμμα  "Μαθαίνω να παίζω, μαθαίνω να ζω" του Γραφείου Αθλητισμού
Share:    

Στις 17 Ιανουαρίου 2022 κατόπιν πρόσκλησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέριμνας Λιμενικού Σώματος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην "Κιβωτό του κόσμου" στην Καλαμάτα, με το πρόγραμμα του Γραφείου Αθλητισμού "Μαθαίνω να παίζω ,μαθαίνω να ζώ".

Το πρόγραμμα αφορά τη γνωριμία με διάφορα αθλήματα από Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές ,αξιωματικούς ΕΔ&ΣΑ. Την οργάνωση του προγράμματος έχει αναλάβει η Υποπλοίαρχος Λ.Σ Μενελάου Καλλιόπη  με τον Αντισυνταγματάρχη Ανυφαντή Σωτήριο από το ΓΕΕΘΑ.

Οι εκπαιδευτές - αθλητές που συνοδεύουν συμμετέχουν ήδη στις διακλαδικές δράσεις αθλητισμού του ΓΕΕΘΑ/ΑΣΑΕΔ στα σχολεία και είναι καταξιωμένοι στο χώρο του αθλητισμού. Τα παιδιά γνώρισαν την ξιφασκία, την άρση βαρών και την πάλη με την καθοδήγηση των Ολυμπιονικών Λεωνίδα Τζελίλη και Μαρίας Λουίζας Βρυώνη καθώς και του Πανελληνιονίκη Ανυφαντή Σωτήριου.

Η κιβωτός του κόσμου δημιουργήθηκε από τον Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με σκοπό τη μέριμνα για μικρά και απροστάτευτα παιδιά ,τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες ,αλλά και πολλά χωρίς γονείς που βιώνουν δύσκολες συνθήκες αδιαφορίας εγκατάλειψης και έλλειψης ιατρικής φροντίδας. Η Κιβωτός καλύπτει εξ΄ ολοκλήρου και φροντίζει όσους χρειάζονται προστασία ,από βρέφη μέχρι ενήλικες, όσους έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και έχουν εκτεθεί σε πολύ άσχημες συνθήκες. Τα παιδιά ζουν με παιδαγωγούς-φροντιστές σαν μια μεγάλη οικογένεια.

Ο ΠΣΥΜΕΛΣ συγκέντρωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από προσφορές στελεχών Λιμενικού Σώματος και κατά την παράδοση στο χώρο, μας ζητήθηκε να δώσουμε μια έξτρα νότα ψυχικής τόνωσης στα 14 αγόρια που φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στη δομή.

Μοιράστηκαν μπάλες σε όλα τα παιδιά προσφορά του Ομίλου Σκλαβενίτη Γέρακα από το Γραφείο Αθλητισμού καθώς και μπλουζάκια και δωροεπιταγές για τα καταστήματα Σκλαβενίτης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μέριμνας Λιμενικού Σώματος και εμφανίσεις της Εθνικής Ελλάδος και βιβλία από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Σχετικές εικόνες